Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Hukukçular da dijitale uydu davalar internette görülüyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm ezberlerimiz bozuldu, tüm dünyada birçok sektör büyük ölçüde dijitale yöneldi. Bu duruma hukuk sektörü de ayak uydurdu. Amerika'da davaların Zoom uygulaması üzerinden görülmeye başladığını öğrendim. İlk adımı atan da Teksas olmuş. Şahitler, davalı, avukat ve jüri, online olarak tüm süreci uygulama üzerinden takip edeceklermiş. Artık o dava sürecinden nasıl kararlarla çıkarlar bilinmez ancak bir süre daha böyle geçecek, yeni normalimiz bu olacak besbelli.

Taksilerde virüse karşı pleksi uygulaması

İstanbul'da bir yerden bir yere giderken hala taksi kullanan cesaretli kesimin insanıyım. Bir gece evime dönerken bindiğim takside tıpkı New York ve Londra taksilerindeki gibi şoförle arka koltukta oturan müşteri arasını ayıran şeffaf bir kaplama vardı. Folyo profesyonel bir kaplama olmadığından ne kadar koruyucu bilinmez ancak zorunlu kılındığı takdirde yurtdışı taksilerindeki gibi pleksi bir uygulama ile hem müşterinin, hem de şoförün hayatını koruyabilir. Hem böylelikle taksicilerin zaman zaman başlarına gelen soygun ve saldırı riski de önlenmiş olur.

Yeni reyting ölçer canlı yayınlar
Karantina günlerinde yeni reyting ölçerimiz Instagram'daki canlı yayınlar. Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden yaptığı yayınları kaç kişinin izlediğini yarıştırıyoruz. Bu hafta sonu Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş'ın Mücbir Sebepler isimli Instagram yayınını 100 bin kişi izledi. Ezgi Mola ve Enis Arıkan'ın ortak yayını da benzer rakamlara ulaştı. Danla Biliç böyle bir yayın açtığında ulaştığı rakamları siz düşünün. Yeni nesil yayıncılık bu olduğuna göre, tiraj-reyting mevzusu da internet üzerinden dönecek. Bakalım ev yasakları bitince, insanlar sokağa dökülünce bu canlı yayınlar aynı etkiyi yaratabilecek mi?

Maskeli bikiniler
Yazın mayo, bikini trendi belli oldu. Ama bu sefer yepyeni adıyla kadınların karşısını çıkıyor. Sizleri trikinilerle tanıştırayım... Bunlar seçtiğiniz bikini modellerine uygun desende bir maskeyle geliyor. Yazın ortasında güneşlenirken ne kadar rahat kullanımı olur bilmiyorum ama Instagram fenomenlerinin trikini pozlarını bol bol göreceğiz. Şimdiden Türk mayo, bikini tasarımcıları da bu trende el atsın ve plaj modasını ele geçirsin derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA