Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bir günlüğüne sen ve ben

"Bu hır gür, bu savaş nereye dek? Sen bensin işte, ben senim işte." Hz. Mevlana ne güzel söylemiş. Şimdi bir dakikalığına kapatın gözlerinizi ve... Sadece bir gün için, dünyadaki tüm insanlar olarak, şu cümlenin hakkını verme kararı alsak… Sadece 24 saat için aslında başkasının biz, bizim başkası olduğunu anlasak; mevcut sorunlardan hangisi kalırdı acaba?

HOŞGÖRÜ ZAMANI
Misal sen, daha dün tartıştığın iş arkadaşının gönlünü, hiçbir karşılık beklemeden alabilir misin?
Evet güzel hanımefendi, tam da sana soruyorum, biliyorum yıllar önce sevgilini elinden almıştı ve ona hâlâ kızgınsın. Ama bugün gidip tüm yaşananları unuttuğunu söyleyip helalleşebilir misin?
Kendimizi bir dakika olsun, misket oynamayı öğrenmeden misket bombalarına hedef olan çocukların yerine koyabilir miyiz? Dünyanın neresinde olursa olsun, hayatını bir bardak temiz suya muhtaç geçirenleri anlayabilir miyiz?
geçirenleri anlayabilir miyiz? Keşke yapabilseniz…Keşke yapabilsek… Hz. Mevlana'nın aşkına, yani yaradanına kavuştuğu Şeb-i Arus gecesi tüm bunları yeniden düşünmek için bir fırsat verdi aslında. İlkelerini benimseyenler, dünyanın dört bir yanında Cumartesi gecesi bir araya geldi. Hoşgörü Konya'dan yükseldi, Büyükada'daki kilisede yapılan törenleri de kattı içine ve tüm insanlığı aydınlattı.

MUTLAKA İZLEYİN
TRT-1 müthiş bir yayın gerçekleştirdi. Daha önce, birçok amatörlüklerini ben de eleştirmiştim ama bu sefer her detayı düşünmüşlerdi.
Törenlerden sonra, Ömer Tuğrul İnançer hocayla stüdyodan yapılan yayın tek kelimeyle muhteşemdi. Kaçıranlar varsa, her türlü teknolojik imkanı kullanıp bir şekilde izlesinler.
Hocanın Hz. Mevlana ve düşüncelerine ilişkin aydnlatıcı sohbetinin her cümlesinden çıkarılacak onlarca ders vardı. Medyamızda çok fazla dile getirilmemiş olsa da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu anma törenlerinde müthiş bir konuşma yaptı. Barış, sevgi ve kardeşlik dolu anlamlı konuşması için ben şahsen kendisine teşekkür etmek istiyorum.
Söylenecek her şey o akşam söylendi. Kaçıranlara, insanlık tarihinin en önemli değerlerinden Hz.Mevlana'nın eserlerini okumak ve anlamak düşüyor.
Ama illa bir noktadan başlayacaksak bir günlüğüne biz başkası olalım, başkası da biz…
Bu kadar basit…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA