Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bilgilerimiz Putin'e mi emanet?

Teknoloji çağında kişisel bilgilerimizin ne kadar korunaklı olduğu zaten bir muamma. Telefon konuşmalarımız, mesajlarımız, e-mail'lerimiz kimlerin eline geçiyor, bilmek mümkün değil...
Bilgisayarımıza yüklediğimiz her programın, özel hayatımıza atılmış olta olduğunu düşünmeyenimiz yoktur ama bugünlerde özellikle Amerikan medyasında tartışılan öyle bir konu var ki; fotoğrafın sandığımızdan da puslu olduğunu düşündürtüyor.

DERİN İLİŞKİLER
Eugene Kaspersky. Dünyaca ünlü güvenlik yazılımı Kaspersky'yi kuran bilgisayar dâhisi. Henüz 16 yaşındayken KGB destekli eğitim veren kriptografi enstitüsüne kabul edilmiş ve sonrasında Sovyet ordusunda istihbarat subayı olarak çalışmış. Sovyet devlet kurumlarıyla derin ilişkisinin bu dönemde başladığı düşünülüyor. Bugün, Putin ve Medvedev'le yediği içtiği ayrı gitmiyor.
1997 yılında kendi yazılım şirketini kurmak için ordudan ayrılan Eugene Kaspersky'nin güvenlik sistemini, dünyada 300 milyondan fazla kişi kullanıyor. Ve her kullanıcı bilgisayarına yeni bir şey indirdiğinde, birtakım veriler, şirketin Moskova'daki merkezine iletilmiş oluyor...
Eugene Kaspersky, doğunun yeni Richard Branson'ı...
Ferrari Formula 1 takımına sponsorluk yapıyor, zaman zaman Bono'yla Dublin barlarına takılıyor, Moskova'da yüzlerce kişiye lüks partiler veriyor.
Rus istihbarat servisiyle içli dışlı olmasını kabul ediyor ama bu ilişkinin bir sınırı olduğunu da ekliyor.
İter dedikodu, ister komplo deyin; Batı dünyası bugünlerde Rusya'da yükselen bu adamı ve onun Putin ve Medvedev'le olan derin ilişkisini konuşuyor. Tüm kullanıcı bilgilerinin Rus istihbaratıyla paylaşıldığı dillendiriliyor.
Bilgisayarla haşır neşir olurken iki kere düşünmek de yetmeyebilir anlayacağınız...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA