Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Durun daha bitmedi

17 gündür olimpiyatlarda, sportif anlamda ne kadar başarılı bir ülke olduğumuzu göstermek için mücadele ediyoruz. Şimdi önümüzde daha önemli bir sınav var. Çünkü sadece ne kadar sportif değil, aynı zamanda ne kadar medeni ülke olduğumuzu da ispatlamaya çalışacağız.
Engelli sporcularımızın yarışacağı Paralimpik Oyunları, 29 Ağustos'ta start alacak. Türkiye, engellilerin yaşamlarının kolaylaştırıldığı bir ülke değil. Dünyanın medeni ülkelerinde engellileri sokaklarda, sosyal hayatın tam ortasında görürsünüz. Bizde engelliler sokaklara çıkamaz; çünkü ne şehir planlarımız ne de sosyal hayatımız, onlar düşünülerek hazırlanmamıştır.
Ama şimdi tam 72 cesur yürek; tüm zorlukları aşıp hayata tutunmuş, bununla yetinmeyip sporda başarılı olmuş 72 özel insan sahne alacak. Bize de onları gururla seyredip, sadece sporu değil, insanlığımızı da hatırlama fırsatı doğacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA