Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Sezar'ın hakkı Sezar'a

Olimpiyatlar boyunca TRT ekranlarında birçok yöneticiyi gördük. Ben, yarış sonrası yapılan röportajlarda kamu görevlilerinin neden sporcuların yanında durduğunu, neden o fotoğrafın içinde yer almak için özel çaba sarf ettiğini anlamış değilim.
Misal; Usain Bolt, altınları topladığı yarışlardan sonra röportajlarını Jamaika spor bakanıyla beraber mi veriyor?
Oyunlar sırasında pek ekranlarda görmediniz ama Türkiye eğer Londra'dan atletizmde olimpiyat tarihine geçecek bir başarı elde ederek döndüyse bunun arkasındaki isim, Mehmet Terzi'dir. 2004 yılından bu yana Atletizm Federasyonu başkanı olan Terzi, altyapı hamlesi ve sporcu yetiştirme programıyla Türkiye'yi atletizmin yükselen ülkesi yapmıştır.

TAKDİRİ HAK EDİYOR
Üstelik başarıyı sadece devşirme sistemi ile değil, ülke kaynaklarıyla yetiştirdiği sporcularla elde etmiştir. Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut, Nevin Yanıt, Burcu Ayhan, Fatih Avan bu sistemin yetiştirdiği sporculardır.
Yapısı gereği başarıları kendisine mal etmeyi sevmeyen bir başkandır ama Mehmet Terzi, Londra'da bu millete yaşattığı sevinç için tüm takdirleri hak etmektedir. Kuşkusuz sporu, sporun içinden gelen insanlar yönettiği zaman başarı daha kolay geliyor.
Londra'da kusursuz bir organizasyon düzenlendiyse bunda en büyük pay, komitenin başındaki atlet Sebastian Coe'nundu.
İki olimpiyat altınlı İngiliz atlet tüm detaylara olan hakimiyetini oyunlar boyunca hissettirdi.
İngilizler için Sebastian Coe neyse, bizim için de Mehmet Terzi odur... Bu yüzden başlıkta da söylediğim gibi, meydan biraz boşalınca, en fazla takdiri hak eden kişidir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA