Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Okullar çocuklara hazır mı?

Uzun süredir, eğtimde bu sene yürürlüğe girecek olan '4+4+4' sistemini konuşuyoruz.
Sistemin pedagojik yönünün ne gibi değişiklikler yaratacağını zaman içinde göreceğiz ama ben kendimce daha önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; okullarımızın ve dersliklerimizin fiziksel koşullarının yeni gelecek çocuklara uygunluğu...
Gelişimini tamamlamış insanlarda o kadar fark edilmez ama 5-6 yaş aralığındaki çocuklarda 6 ay, büyük bir fiziksel farklılık anlamına gelir. Okullarımızdaki tüm sıralar, kapılar, tahtalar, hatta tuvaletlerdeki lavabolar alt sınır olarak 72 aylık çocuklar dikkate alınarak yapıldı. Şimdi oraya 6 ay daha küçükler gelecek. Peki, binalarımız buna hazır mı?

EFE'NİN ACISI TAZE
Bazı lavaboların yüksekliklerinin iptidai yöntemlerle alçaltıldığı konuşuluyor.
Üzerine lavabo düştüğü için hayatını kaybeden Efe'nin acısı taze. Eğitim bilimcilerimiz, düzenlemeyi yaparken bunu dikkate aldı mı bilmiyorum ama bu uygunluğun, müfredattan önemli olduğunu düşünüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA