Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Altın Portakal'dan geriye kalan...

Ortalama bir sinema tüketicisiyim; bu yüzden kazananlara ilişkin kallavi yorumlar yapmak benim seviyemi aşar ama tanıdığım genç bir yeteneğe ilişkin birkaç cümle söyleme hakkım var.
Erdem Tepegöz... Bu yıl ilk uzun metraj filmi 'Zerre'yle 'En İyi Yönetmen' ödülünü aldı.
Erdem, hayatını sinemaya adamış, bu sevgisi için yurt dışına gidip eğitim almış bir adam.
Bundan birkaç yıl önce ortak bir projede çalıştığımız için biliyorum. Kamerayı eline aldığında dünyası değişen bir adam aynı zamanda. Hassas, titiz, araştırmacı... Kendisini kariyer anlamında büyütecek birçok özelliği var.
Sinema yazarlarının ortak görüşü, 'Zerre'nin son yıllarda çekilen en eli yüzü düzgün filmlerden biri olduğu. Yakından tanıyan biri olarak, Erdem Tepegöz ismini bir kenara not etmenizi öneririm. İleride fazlasıyla duyacağız çünkü.
Not: Festivalde çok ilginç bir sergi de vardı. Ege Görgün'ün 'Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi'. Serginin bundan sonraki durağı Malatya Film Festivali. Orada olacaklara duyurulur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA