Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Covid-19 bile bu olayı anlayamadı!

Devletin ve siyasi partilerin tamamı grup toplantılarını, organizasyonları, kamp ve ziyaretler gibi tüm çalışmaları için iptal ya de erteleme kararı aldı. Ancak CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İl Kadın Kolları kongresini önlemsiz gerçekleştirmekte ısrar etti ve yüzlerce kişiyi maskesiz biçimde aynı salonda topladı. Tüm ülkede bireysel tedbirin bu denli bilinçli şekilde alınmış olmasına rağmen Kaftancıoğlu'nun neye istinaden bu hareketi yapmış olduğunu eminim Covid-19 virüsü dahi anlamakta zorluk çekiyordur...



Aman ha...
* Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından paylaşılmayan vaka verilerinin dışında hiçbir açıklamaya itibar etmeyelim.
* Sosyal medyadaki kirli enformasyonu önlemek için filtreleme yapmayı unutmayalım.
* Ellerimizi yıkamayı ihmal etmeyelim, 'I Will Survive' tadında bir şarkı bulup nakaratını söyleyerek 20 saniye üzerinde ellerimizi yıkayalım. Barış Manço şarkıları tercih edilebilir.
* Kolonyamızı hem kendimiz kullanalım, hem de bol bol ikram edelim.
* Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'korona' selamını ya da dirsek, ayak selamlaşmasını kendimize düstur edinelim.

Müziksiz dans eden çiftler gibi...
Seyircisiz futbol yerine, ülkemizde de Avrupa'da olduğu gibi futbol müsabakalarının hiç yapılmaması aslında kötü bir fikir değil... Sonuçta taraftarı engelliyoruz ama personel ve güvenlik çalışanlarının yanı sıra futbolcular da aynı ortamda beraberler... İzleyiciye açısından da gerçekten müziksiz dans eden çiftleri izlemek gibi, keyifsiz...

Şaşırmayalım!
Ünlü isimlerimiz; virüse karşı antivirüs programlama bünyeleri olduğu için, yurt dışından gelip sokağa çıkabiliyor, partiye, davete gidebiliyorlar. Bunun örneklerini geçtiğimiz günlerde GÜNAYDIN'da 'Sorumsuzlar' haberinde de işlemiştik. Karantinaya ihtiyaçları kalmıyor, kendileri kendilerini karantina edebiliyorlar! Aslında çok şaşırmamak gerekir; nitekim onların hal ve hareketleri her daim değişik olabilir. Bakınız; evli sevgilisinden intikam almak için arabasının aynalarını kıran Ece Erken... Bunlar hep vücutlarındaki antivirüs programlama sayesinde...

Radyolarda sesli şiir dinletisinin dayanılmaz hafifliği
Evinizde tedbir amaçlı bulunduğunuz anlar için bir öneride bulunayım. Şair Semra Kaygun, bugünlerde kendi yazdığı ve seslendirdiği şiirlerle, bilhassa Anadolu radyolarında büyük beğeni ile dinleniyor. 2014 yılında 'Bu Mevsim', 2016 yılında 'Solmayan Anılar'dan sonra, 'Lâl Mektuplar' isimli şiir albümü ve mini şiir kitabıyla şiirseverlerin ilgisini çeken Kaygun, "Özellikle Anadolu'da şiirlerime büyük ilgi var. Bilhassa Anadolu radyoları seslendirdiğim şiirlerime programlarında yer veriyor. Öyle güzel tepkiler alıyorum ki, bu bana yeni şiirler yazmak ve seslendirmek için büyük güç veriyor" diyor. Anadolu'da olmayanlar için dijital radyo frekanslarında bu dinletiye ulaşabilirsiniz.

Mesajda dikkat çeken detay
Koronavirüs salgını nedeniyle tüm etkinliklerin iptal olduğu Paris'te; Madame X Tour'unu sonlandıran müzik dünyasının ikon ismi Madonna, sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında yine Milka Karaağaçlı'ya selam çaktı. Madonna iptal mesajını, adının harflerini taşıyan Kısmet by Milka yüzükleri ile yayınladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA