Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Sağlığınızı başkası değil, siz koruyun!

Diyet haplarının felce karşı kullanılan ilaçlarla ilişkisi vardır. Soda, mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Seksüel isteği artıran takviyeler ise içinde yasal olmayan maddeler barındırır... US. Food and Drug Administration, (FDA-Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) son zamanlarda bu tür ürünlere karşı sert önlemler almaya başladı. Aslında bu kurum, yakın zamana kadar üstüne düşen görevi yeterince yerine getirmemekle suçlanıyordu.

Diyet hapı uyarısı
FDA, geçtiğimiz aralık ayında Coca-Cola'yı, 'Diet Coke Plus' adlı içeceğin fazlasıyla magnezyum, niyasin, çinko ve bazı B vitaminleri içerdiği için uyardı. Bu uyarı, FDA'nın bu markanın bileğini büktüğü anlamına gelmiyor ama dairenin artık şüpheli durumları görmezden gelmeyeceğini gösteriyor. Yine aralık ayında FDA; içinde reçeteyle satılması gereken ilaçlar barındıran tam 69 diyet hapına karşı tüm ülkeyi alarma geçirdi. Ayrıca, Viagra'yla aynı işlevi gördüğü söylenen maddeler içeren ve seksüel isteği artıran 27 farklı takviye için de aynı tavrı sergiledi.

Tehlikeli ürünler
FDA, diyet hapı şirketleri kurallara uymazsa, haklarında yasal işlemler başlatacağını söyledi. FDA'nın bu çıkışına rağmen, tehlikeli ürünlerin piyasadan çekileceğine dair bir garanti yok! Yasaklanacağı söylenen seksüel isteği artıran takviyeleri birkaç saniye içinde internette bulabildik. Ve süpermarketlerin raflarında, yüzlerce zenginleştirilmiş ama hiçbir yararı olmayan atıştırmalık gıda bulunuyor! Size tavsiyemiz şu: Aldığınız ürünlerle ilgili kendiniz doğru kararı vermeye çalışın, başka bir deyişle kendi FDA'nız, kendiniz olun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA