Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Yeni trend Kabak'ta tatil

Bazen gündem yoğunluğu, ilan birikmesi (Allah bereket versin) falan derken hem yerimiz hem yenimiz dar geliyor ve bazı yazılar ortadan ikiye cart diye bölünebiliyor... Kalanlar elimize yolluk olarak veriliyor. Ertesi gün kullanmak üzere... Dün de öyle yoğun bir sayfa vardı ve benim Kabak Koyu'nda tatil yazım yarım kaldı. Oysa ki en önemli kısma gelmiştik. 'Nerede kalınır?' mevzusuna... Bu arada Fethiye'nin bu cennetten inme koyu son yıllarda özellikle 'backpacking', yani sırt çantası turizminin mabedi sayılıyor. Fakat bu da insanı biraz tedirgin ediyor. Nerde çokluk orda otluk hesabı. Koy daha fazla işletmeyi kaldırır mı tartışılır. Daha doğrusu kaldırır kaldırmasına da eşeğin kulağına su kaçar. O yüzden bu yazıyı yazarken bile tedirginim... Çünkü şöhret dediğin, sadece insanları değil doğa ananın bazı koylarını da bozar! Neyse yine de bu 'gittim gördüm' yazısını bir şekilde tamamlamamız lazım...

İKİ KOMŞU BİRBİRİNDEN FARKLI
Ben daha önce Shambala'da kalmıştım, bu kez Gemile'deyim. Gerçi yine arada akşamları Shambala'nın barına kaçıyoruz. İkisi komşu ama ikisi birbirinden çok farklı.
Bana sadece doğanın sunduğu konfor yeter derseniz, üstüne üstlük bir de her gece canlı performans dinlemek isterim, hatta yetenekli çocuğum, ben de arada çalarım diyorsanız, Gemile sizin için idealdir derim. Kampın 'bu dağ başında bu ses düzeni!' dedirten bir sahnesi var. Sahibi Selçuk aslında bir müzisyen, davul çalıyor. Ve her gece kampa gelen misafirlerin eşliğinde müzik yapılıyor. İster bungalovlarda ister çadırda kalıyorsunuz. Paşa gönlünüze kalmış. Bungalovlarda fiyatlar gecelik kişi başı 70-100 lira arası. Çadır alternatifiniz de mevcut tabii...
Haaa yok sadece doğa yetmez manzaranın tillahı olsun ve de üstüne üstlük konforum da yerinde olsun derseniz, o zaman tartışmasız adresiniz Shambala olmalı. Yine bungalovlarda kalacaksınız ama kampın her köşesinde 'burada sanat var' dedirten bir havayı soluyacaksınız. Açık büfede şamdanlar görünce şaşırmayın mesela. Shambala'nın sahipleri Emine ve Hulki, bildiğin iki deli. Nasıl bir ortam yarattıklarını ve 'yaratılanın, yaratıcılıkta hangi noktaya gelebileceğini' görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. Fazlasını burada yazmayayım, gider görürsünüz artık. Shambala sunduğu atmosfer ve konfor doğrultusunda koyun en pahalısı. Değer mi derseniz, tartışmasız değiyor. Bungalovlarda yan gelip yatmak kişi başı 65-180 lira arasında değişiyor.
Birkaç kamp daha var Kabak'ta ama onları henüz şereflendirmeye vaktim olmadı. Reflections, Turan, Naturel Life, Sultan, Helin bunlardan en bilinenleri... Şimdilik diyeceğim odur ki, çıkarın o üstünüzdekileri. Kendinize gelin, kış daha gelmedi. Sonbahar da öyle... Yazın ikinci taksiti yeni geldi. Ödeme yapmak zamanı. En keyifli ödeme hem de!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA