Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Balık ye, yeni giy, az iç

Yoksa hâlâ 'Yılbaşında n'apıyorsun?' sorusuna verecek bir cevabınız yok mu? Ben eskiden, özellikle yılbaşı akşamını yalnız geçirmeyi tercih ederdim. Hiçbir şey yapmadan, hatta öyle gece yarısını falan beklemeden makama çekilip rüyalar alemine dalarak... Sonra sonra benim bu huyumu bilen ve yapacak daha iyi bir şeyi olmayan eşim, dostum, yılbaşı akşamları çat kapı bana gelmeye başladı.

ÖNCEL'İN TEKKESİNDE BULUŞMA
Ve biz bir araya geldiğinde kişnercesine gülmeye bahane arayan insanlar olduğumuz için, baktık ki yılbaşı geceleri, benim tekkede programsız toplanmalar herkesin eğlencesine on basıyor, bu artık bir gelenek oldu. Öncel'in tekkede buluşmak yani... Kapımız herkese açık. Bu cuma akşamı da öyle olacak. Ama bu kez sayımız bir hayli fazla. Malum, Alaçatı bayramda seyranda epey rağbet gördüğü için hem ilçe hem de benim evin nüfusu bir hayli artacak. İstanbul'dan da arkadaşlarım geliyor bu kez. Benim en sonunda tadilatı biten evimin açılış partisi aynı zamanda. İki kutlama bir arada yapacağız yani. Çekirdek kadro 20 kişi kadar. Arada uğrayanlar da olacak. Tam şenlik yani... Eve gelen her misafirin ardında bereketini bıraktığına canı gönülden inanan bir insan olarak, yeni yılda evimin sevdiğim insanlarla dolup taşacak olması, keyfime keyif katıyor doğrusu. Ama bütün geceyi evde geçirmeyeceğiz tabii... Saat gece yarısını vurmaya az kala, Alaçatı meydandaki partide olacağız. Sonra artık Allah ne verdiyse, mekan mekan dolaşır, halkımız nasıl eğleniyor bir bakarız: Alaçatı Marina'da Deli Deli, Ilıca'da Muallak, Yıldızburnu'nda Rouge ve de Çeşme Marina...

KIRMIZI DONDAN DAHA ETKİLİ
Bu arada son altı yıldır falan uyguladığım ritüellerim var, çok yararını görüyorum, sizinle de paylaşayım istedim. Yılbaşı gecesi mutlaka balık yiyorum mesela. Ya da içinde deniz mahsulü olan herhangi bir şey... Evimin bereketi bol olsun niyetiyle. Vallahi de oluyor. Kırmızı dondan daha çok işe yaradığı kesin. Bir de genelde makyaj yapmaya üşenen ben, o gece üstüme başıma çok özen gösteriyorum. Ve mutlaka, üzerimde küçük de olsa yeni bir şey olmasını istiyorum.

GECEYİ ADABIYLA BİTİRİYORUM
Hep yenileneyim diye... Bir de normalde yeme-içme konusunda dipsomanik belirtiler gösteren ben, o geceyi adabıyla bitirmeye gayret ediyorum ki; ertesi sabah, yılın ilk gününe yani, kafam klozette girmeyeyim. Bunlar benim kendi küçük âdetlerim. Dediğim gibi son yıllarda uyguluyorum ve de faydasını çok görüyorum. Hani sizin de aklınızda bulunsun. Hepiniz, hepimiz bu yıldan itibaren huzur, aşk ve bereketin eksik olmadığı günler yaşayalım e mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA