Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Gediz'e özür borçluyuz

Yok Kütahya Gediz'e değil, köpek olan Gediz'e… Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı ve şerefli üyesi polis memuru Gediz'e… Konuya geleceğim ama önce kısa bir giriş:
Mahallede baktığım köpeklerden birini bariz olarak kayırıyorum. Tamam, diğerlerini de seviyorum ama o dişinin yeri başka. Ve o köpeğin adı Öncel'dir. Bizzat ben koydum.
Hem çok sevdiğim, hem de ikimizin gözleri aynı renk olduğu için...
O yüzden bence hiç mahsuru yok! Kütahya Gedizliler rahat olsun; ben o kahraman polis köpeğine de adımı seve seve veririm.

RENCİDE OLMUŞLAR
Olayı duymuşsunuzdur... "Samsun'da görev yapan dedektör polis köpeği Gediz, Kütahya'da krize neden oldu.
Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Saraoğlu da 'Bir dedektör köpeğe Gediz ismini vermeniz bizi çok rencide etti. Türkiye'nin dört bir yanından Gedizli hemşerilerimiz tepki gösteriyor. Bu köpeğin isminin değiştirilmesini istiyoruz' diyerek resmi bir yazı gönderdi.
Bu tavır, dünyanın sadece kendisi için yaratıldığını zanneden insanoğluna tipik bir örnek işte.
Allah'ın yarattığını beğenmiyor, hatta küçümsüyor, kendisini ondan farklı ve üstün zannediyor.
Bu dünyanın tüm nimetlerinin sadece insanların emrine sunulduğunu düşünüyor.
Hayvanmış, bitkiymiş, onlar sadece bize hizmet ve hatta bizim onlara eziyet etmemiz için yaratılmışlar. Öyle düşünüyor.
Kibirden gözü kararmış çünkü. Aslında en büyük günahı işliyor!

BELKİ KISKANIYOR
Alacağı tek karşılık sarı topuyla bir süre oynamak veya bir parça ödül maması olan o polis köpeğinin insanlığa, kendisinden daha üstün hizmetler verdiğini görmüyor, görmek istemiyor.
Kıskanıyor belki.
Böyle düşündüğü için de başarılı bir polis köpeğine, memleketinin ismi verildi diye gurur duyup sevineceğine, tam aksine yaşananlardan hicap duyuyor.
Üşenmiyor resmi yazılar yazıyor, "Değiştirin bu köpeğin adını" diye feveran ediyor.

ONURLARI TAMİR EDİLSİN
Biliyorum eğitimi tamamlanmış bir polis köpeğinin ismini değiştirmek pek mümkün olmaz. Ama hani olur da böyle bir değişikliğe niyetlenilirse, Emniyet Müdürlüğü'ne rica ediyorum; Gediz'in ismi Öncel olarak değiştirilsin.
Böylece Kütahya Gedizliler'in dökülen incileri de toparlanmış olur. İncinen pek kıymetli onurları da tamir edilir.
Vah vah, çok yazık onlara! (Aslında bu yazının başlığı 'O köpeğin adı Öncel olsun'du. Fakat yazıyı gönderdikten sonra editör arkadaşım arayıp bugün 'Hürriyet'ten Ömür Gedik de aynı konuyu aynı başlıkla yazmış' deyince başlığı değiştirdik. Ama aklın, sağduyunun ve insan olmanın yolu bir tabi... Şaşırmadım bu tesadüfe!)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA