Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Kadın cinsinin işi yazmak!

Çarşamba akşamı 'Kuzey Güney'i izliyorum.
Son sahne geldi; kötü adam 'Ferhat', kim tarafından atıldığını bilmediğimiz bir kurşunla vuruldu. 'Kuzey' ve 'Cemre' de kurtuldu ve bölüm bitti.
Bu arada ben 'Kuzey'e sevdiği kadına sahip çıkamadığı, aşkının peşinden gitmeye cesareti yetmediği, 'Cemre'yi zorla 'Barış'a ittiği için, aman ne kızıyorum, ne kızıyorum.
Ve Twitter'a şöyle bir şey yazıyorum: "Kuzey', bak 'Cemre' ne dedi: 'Kuzey' ben korkmuyorum!' Utan ulen utan. Bu arada bence 'Zeynep' vurdu 'Ferhat'ı..."
Arkasından kadın denilen varlığın her tür senaryo yazma konusunda ne kadar yetenekli olduğunun ispatı olarak, bir anda beş gazeteci kadın toplanıp, yaratıcılığımızı konuşturmaya başlıyoruz.
Kim mi o isimler? Habertürk'ten Esen Evran, Rahşan Gülşan, Sabah'tan bendeniz, Elçin Yahşi ve GQ'dan Ebru Çapa. Sanki hepimiz aynı mahallede oturuyorduk da diziyi evde çoluk çocuk izledik. Sonra da çaylarımızı alıp kapı önünde toplandık. Öyle bir durumumuz var yani.
Önce Ebru giriyor söze: "Ben 'Kuzey'in babası 'Sami' vurdu diyorum."

"FERHAT'IN KATİLİ KEDİDİR KEDİ"
Esen: Evet evet 'Sami' adamım benim! Kesin o ateş etti.
Ebru: Gönlümüzün katili 'Sami'!
Rahşan: 'Simay' da joker bence.
Ebru: 'Simay' tuvalete bile gidemiyor yahu!
Öncel sen de silahı atma fragmanına takılıp 'Zeynep' diyorsun herhalde ama zor. Öncel: Yok yok fragmandan değil, 'Zeynep' çünkü 'Cemre'nin hayatını kurtararak ve 'Kuzey'in çok istediği intikamını almasına izin vermeyerek ikisini de ezdi. Yılannn, paçozzz!
Rahşan: 'Güney'in de Cahide'nin kapısında arabasının anahtarını verdiler. O da olabilir.
Ebru: O değil de, gelecek bölümde 'Barış'ı katran ve tüye de bularlar mı acaba?
Elçin: Bence 'Ferhat' kendini öldürtüp suçu 'Cemre'ye yıktı. 'Cemre' hapse girecek.
Rahşan: Haa bir de 'Barış'ı öldürdü bunlar. 'Cemre'nin üzerine yıkacaklar!
Elçin: Belki 'Cemre' olay yerine gelmeden önce 'Barış'ı öldürmüştür.
Elçin: Siz hatırlamazsınız vaktiyle bir "Jr.'ı kim vurdu?" vardı, ona benzedi bu...
Rahşan: Allah rahmet eylesin anneanneciğim 'Dallas'ı aynı böle izlerdi.
Ve biz o mu, bu mu derken son sözü söylemek üzere dizinin senaristi Ece Yörenç çıktı geldi: "Hahahaa! Kedidir kedi! Yalnız sizden şahane yazı ekibi olur. Bütün bunları oturup senaryo olarak yazın da bari işime yarasın" dedi ve gitti.

BARBARA CARTLAND GİBİYİZ!
Her kadın aslında bir Barbara Cartland'dır.
Entrika, gizem, oyun dediğin zaman, hepimizin içindeki akan sular durur. O sular kağıda, kaleme keser.
Beraber olduğumuz insanlara sorun. İlişki içinde her tartışmada kaç roman, kaç dizi, kaç uzun metraj konusu çıkardığımızı onlar anlatsın. Hatta sonra o kendi yazdıklarımıza kendimizin nasıl inandığımızı da anlatsınlar.
Öyle işte, ne yapalım; genlerimiz mürekkep ve selüloz seviyor. Malzemeyi bulunca, içimizdeki cevher bir anda ortaya çıkıyor.
Neyse o değil de; sahi kim vurdu bu 'Ferhat'ı yav?!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA