Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Ya ne olacaktı?

Antalya'da bir köpek eğitim merkezinden gelen görüntüleri içiniz elverip de izlediniz mi bilmiyorum.
Sıfatını, tipini, talukatını silkelediğim bir insan müsveddesi; sözde eğitime verilen bir köpeği köşeye sıkıştırmış, tekme, yumruk ve demir sopayla dövüyor da dövüyor.
Yavrucak sadece inim inim inliyor; bunun adı da eğitim oluyor.

İŞKENCE YUVASI
Şimdi enerjik ve mutlu köpeklerini bu merkezlere verip; bön bön bakan, huysuz ve korkak bir hayvan olarak geri alanlar bunun nedenini anlamışlardır herhalde.
Ya ne bekliyordunuz? Gerçekten size söyledikleri gibi bu hayvanları ödülle, tatlı dille falan eğittiklerini mi?
Komutları döverek, işkenceyle, zorla belletiyorlar. Öğrettikleri de ne?
Otur, kalk, yat, bekle. Aman ne önemli bir köpeğin bunları yapması!
Haa bir de tuvalet eğitimi için gönderiyorsunuz değil mi o canları bu işkence yuvalarına?
Sen köpeğini üşenmez de gece gündüz birer saat dışarı çıkarmazsan; o hayvan enerji patlamasından evdeki mobilyayı da kemirir, gider en sevdiğin halının ortasına da işer. Önce sen kendine bakacaksın, bende bir hayvana sabırla, merhametle bakacak yürek var mı diye; sonra gidip o köpeği evine alacaksın.
Evde hayvan bakmak; hem şahane, hem de çok zor bir iş. Allah aşkına pilli oyuncak satın alır gibi şu hayvanları alıp kanlarına girmeyin.
Haydi aldınız; onları sevgiyle, sabırla, şefkatle evde kendiniz eğitin. Diyorum size; bir avuç peynir kırığı yetecektir bu işe...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA