Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Sezona yakışır cıvıl cıvıl parçalar

Turuncular, sarılar, pembeler, yeşiller ile vitrinler rengarenk... Kış havasından kurtulup yaza yaklaştığımızı ispatlayan canlı renkler, artık kasvetli havayı gardırobumuzun en uzak köşesine itmemiz gerektiğini de gösteriyor. Hemen kolları sıvayıp trendlerin peşine düşüyor ve sezonun modasını yansıtan cıvıl cıvıl parçaları sizinle paylaşıyorum...

EĞLENCEYİ GİYMEK
İkonların, objelerin, sloganların konu olduğu tasarımlar, ilkbahar-yaz sezonunda dolabımızda mutlaka olması gerekenlerden...
Eğlenceli tasarımlarla enerjik bir dünyaya adım atarken; tercihinizi transparan veya keskin formlu tasarımlardan yana kullanabilirsiniz.
Unutmamanız gereken; bu trendde baskıların öncelikli olduğu.

SARI-SİYAH-BEYAZ
Sarı, siyah ve beyaz; 2015'in renk trendleri arasında en üst sıralarda yer alıyor. Bu renkleri tek başına kullanabilirsiniz. Ancak bu trendin hakkını vermek istiyorsanız; sarı, siyah ve beyazı bir arada kullanmak en doğru seçim olacaktır. Bu sezon vitrinlerde sıklıkla rastlayacağınız sarı-siyah-beyaz kombinlere gardırobunuzda mutlaka yer açın. Mehtap Elaidi'nin koleksiyonunda, bu üçlü renk kombininin en iyi örneklerini bulabilirsiniz.

SEVİMLİ, RAHAT, ÖZGÜR
Salopet trendi; bu sezon her yıl olduğundan daha çok hayatımızda yer alacak. Rahatlığından ödün vermeyen ve jean'i yaşam biçimi olarak benimseyen kişilerin gardırobunda mutlaka bir salopet bulunuyordur zaten.
Eğer 'Bende yok' diyorsanız, bu sezon jean bir salopet edinmek için en ideal zaman. Aman ha, jean üzerine jean giyme trendi çoktan geride kaldı; salopet trendini yakalarken bu detayı atlamamaya özen gösterin.
G Star Raw'ın jean salopetlerine bir göz atın.

RENKLİ TRANSPARANLAR
Transparan çanta ve ayakkabı trendinin sona erdiğinden bahsetmiştim. Bu sezon minik detaylarda transparanları yine görüyoruz ama önceki sezonlarda olduğu gibi tamamında değil. Cıvıl cıvıl yaz renklerini ayağımızda taşımak, özellikle de transparan detaylarla çok moda. Fakat yaz renkleri derken, neonlardan bahsetmiyorum. Neon renkli herhangi bir parça, sizi trend out listesine sokmaya yeter! Christian Louboutin koleksiyonunda, yaz akşamları için muhteşem modeller bulabilirsiniz.

TREND OUT

Klasik Birkenstock terlikleri çok rahat olsa da, modası çoktan geçti. 'İlle de o marka' diyorsanız, sandaletlerini neden denemiyorsunuz?
Sırt çantalarının cicili bicili ama bir o kadar da kullanması rahatsız olan modelleri trend out oldu. Sırt çantası kullanmayı seviyorsanız, bu modelin cool ve rahat havasından uzaklaşmamakta fayda var. Unutmayın; sırt çantası bir aksesuvar değil, yaşam biçimidir.

TAZE TAZE


Modada halkla ilişkiler alanı; artık ülkemizde de genel halkla ilişkiler bünyesinden ayrılmaya başladı. Lappart PR'dan sonra, geçtiğimiz günlerde sadece moda halkla ilişkileri alanına yoğunlaşan bir şirket daha açıldı. Di Fashion Branding, showroom konseptiyle kapılarını açtı. Şirket sahibi Didem Ellialtı'yı girişiminden ötürü tebrik ediyorum.
2wins markasının ilkbahar/yaz koleksiyonunu inceledim. Duygu-Hande Gülşen ikizlerin renkli kişilikleri ve stil sahibi duruşları tasarımlarına da yansımış. Koleksiyonda; dantelleri, püskülleri ve deniz canlılarından oluşan işlemeli detayları görmek mümkün. Mavi, turkuvaz, yeşil ve sarı gibi insanın içini ısıtan yaz renkleri de ön planda. Koleksiyonda; plajda giyilebilecek uçuş uçuş elbiselerden gece giyilebilecek tasarımlara uzanan geniş bir seçki mevcut.
Deniz ve Begüm Berdan tarafından kurulan moda markası DB Berdan, Mizu.com için bir kapsül koleksiyon hazırladı. Rengarenk koleksiyonun festival havasına bayıldım; bir göz atın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA