Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Alışveriş çantasında şık parçalar

Şıklık anlayışı kişiye göre değişir ancak bazı renk ve detaylar vardır ki, şıklık yarışında sizi üst sıralara taşır. Keskin formlu parçalar ve siyah, beyaz, gümüş ya da altın rengi; şıklığın vazgeçilmez unsurları arasında. Ben de 2015 yazına adım attığımız şu günlerde, renk kartelamızdaki bu dört rengi baz alıyor ve trendy, şık ve stil sahibi alışveriş önerilerimi sizinle paylaşıyorum. Keyifli alışverişler...

Köşeli hatlar
Derisi yumuşak ve salaş çantalardan çok, bu sezon formu ne olursa olsun, keskin hatlı çantalar kullanıyoruz. Hem iş, hem de davetler için uygun olabilecek keskin hatlı çantalar, günün her anında kullanılabilecek parçalar arasında. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette görüntülenen Beyonce'nin elinde tuttuğu blok renklerden oluşan çantaya bayıldım. Bu çantayı, Christian Louboutin'in 2015 ilkbahar/yaz koleksiyonunda bulabilirsiniz.

Çizgiler her yöne
Çizgiler, yaklaşık beş sezondur trendler arasında ve daha uzun yıllar yerini kaptırmayacak gibi görünüyor. Trendlerin ötesine geçip bir stil öğesi haline gelen çizgilerin yönü ise dönem dönem değişiyor. Kıyafetlerinizde dikey ya da yatay hangi çizgileri tercih ederseniz edin, trendi yakalayacağınıza emin olabilirsiniz. Özellikle siyahbeyaz çizgili parçaların çok popüler olduğunu belirteyim. Siyah-beyaz kombinasyonunuzla tezat oluşturacak canlı renkte bir aksesuvar kullanmayı da unutmayın. Unutmadan; çizgiler, vücut kusurlarını en iyi kapatan desenlerin başında gelir.

Spor şık
Artık terlikler; yalnızca gündüz değil, gece kullanımı için de çok uygun. Şık bir terlikle her türlü aktiviteye katılabilirsiniz. Üstelik rahatlığınızdan da ödün vermemiş olacaksınız. Bu yaz terliklerin, spor-şık parçalar arasında olduğunu unutmayın.

Rüzgar önlemi
Sade olduğu kadar havalı görünen kolsuz ceketleri çok seviyorum. Akşamları serin havayı göz önünde bulundurunca; şık stilimizi, sade bir parçayla tamamlamak ve hava şartlarından korunmak akıllıca bir tercih olacaktır.

Kuru kafalar
Bu sezon kuru kafalar out oluyor derken, Alexander McQueen'in birçok tasarımında bu desene rastladık. Ayrıca Türk tasarımcılar da bu trendi destekliyor. Yani kuru kafalı parçalarınızı, gardırobunuzdan eksik etmemelisiniz. Eğer 'Kuru kafa detaylı bir şeyim yok' diyorsanız, vakit kaybetmeden edinin.

TAZE TAZE

Nike ve Liberty, 2015 yazı için hazırladığı yeni koleksiyonla sneaker tutkunlarını 70'li yıllara götürüyor. Nike X Liberty 2015 yaz koleksiyonu; ilk kez 1972 yılında ipek bir fularda kullanılan ve nadir görülen Merlin deseninden izler taşıyor. Bu nostalji tutulacak gibi görünüyor.
İpek Arnas'tan yeni bir girişim. Macrocenter'ların yeni yüzü Fine Food mağazalarının ilki Bebek'te açıldı. Mağaza lansman ve personel giysi tasarımları ise, genç tasarımcı İpek Arnas imzası taşıyor.
Fendi ve Karl Lagerfeld'in 50 yıllık iş birliğini kutlamak amacıyla hazırlanan, ünlü tasarımcı ve markanın yarım yüzyıllık hikayesini anlatan Fendi By Karl Lagerfeld kitabının lansmanı Cannes'da yeni Fendi mağazasanın açılış davetinde gerçekleştirildi.

TREND OUT

Bu sezon süper miniler trend out; yerine midi boylar tercih edilecek.
Yarasa kollu tasarımlardan olabildiğince uzak durun. Püskül detaylar tercihiniz olsun.
Saçlarda katlı kesimler tamamen trend out. Düz kesim tercih ederseniz, trendi yakalamış olursunuz.
Bu sezon buğulu göz makyajından uzak duruyor, pürüzsüz ten makyajıyla dikkat çekiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA