Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Caddelerde gül kokulu kadınlar

Çiçek desenli tasarımları en iyi, 'zarif ve romantik' kelimeleriyle tanımlayabiliriz. Özellikle de gül desenleri; naif mizaçlı ve lüksü seven kadınlara çok yakışıyor. Canlı renklerdeki güller, kadınlara enerji veriyor. Bu sezon lüks kokulu gül kadınlar caddelerde salınıyor, şehre taze taze gül kokuları yayılıyor. Belki hatırlarsınız; Dolce& Gabbana'nın Milano'da sergilediği Mamma başlıklı 2015-16 sonbahar/ kış defilesindeki Rose koleksiyonu, Milano Moda Haftası'na damga vurmuştu. Defileyi izleyenler adeta büyülenmişti. Bu koleksiyondan esinlenen birçok kadın, gül desenlerini gardıroplarına dahil etti. Kısacası 2015, gül desenlerinin yılı oldu. 2016'da ise gülleri vitrinlerde daha çok göreceğiz. Siz de bu akıma kapılıp gül desenli parçalara yatırım yapmak istiyorsanız, birçok markada bulabileceğiniz ilham verici parçalara bir göz atmalısınız.
Sezonun trendi olan cut out, yani kesik detaylı tasarımlarda bolca karşımıza çıkan gül desenleri, trendy görünmenin en garanti yollarından biri. Önümüzdeki birkaç yıl daha popülerliğini koruyacak olan gül desenli kesik tasarımlara gardırobunuzda yer açmanız akıllıca olabilir. Üstelik birçok markada her bütçeye uygun seçeneklerini bulabilirsiniz.
Gözlük ve çanta gibi aksesuvarlarda gül detayları çok havalı görünüyor. Romantik stilinize gösteriş katmanın yolu yine aksesuvarlardan geçiyor.
Dolce&Gabbana koleksiyonunun üzerinde özellikle durmak gerek. Gül bahçelerini anımsatan koleksiyonun her parçasında büyük desenler var. Aksesuvarların benzerlerini ise birçok farklı markada ve hatta pasajlarda bulabilirsiniz. Bu da benden size tüyo olsun.

TREND OUT

Bu sezon küçük ebatlı desenlerden uzak duruyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şey; vücudunuzda fazlalık olan bölgelerinizde büyük desenleri tercih etmemeniz. Aksi halde sorunlu bölgeniz daha çok göze çarpacaktır.
Abartı makyajdan kesinlikle uzak durun. Büyük desenli kıyafetler arasında fazla makyaj, hiç çekici görünmeyecektir. Makyajda dikkat etmeniz gereken tek şey; pürüzsüz bir ten.

STİL ZOOM

Ayşe Kucuroğlu


Dört yıllık evliliğimin ilk üç yılına iki çocuk sığdırıp bu dönemde evden de olsa çalışmayı bırakmadığım için kendi gözümde ve çevremde biraz fazla büyütüldüğümün göstergesidir Ayşe Kucuroğlu. Tam beş çocuğu var ve çalışıyor. Bir de bir davetten diğerine koşuyor. Tam bir arı kadın. Ayrıca en stil sahibi isimlerden biri. Bazen bohem, bazen rocker, bazen feminen, bazen de fazlasıyla maskülen görünebiliyor. Geçtiğimiz günlerde üzerinde gördüğüm gül desenli etek, D&G'nın Rose koleksiyonuna aitti. Kucuroğlu'na; 'iki farklı stili bir arada kullanmak' akımını benimsediği bu kombinasyonundaki parçaları nereden kaça aldığını sordum: Etek: D&G 2.200 TL Bluz: D&G 3.800 TL Ayakkabı: Louis Vuitton 3.200 TL

TAZE TAZE

'Intimissi On Ice' gösterisinin kostümleri, çok sevdiğim sıra dışı bir tasarımcıya ait. Adını 'Sex and the City', 'Çirkin Betty' ve 'Şeytan Prada Giyer' gibi dizi ve filmlerin stil danışmanı olarak duyuran Patricia Field'ın tasarımlarıyla bu şovun izlemeye değer olacağına eminim. Field ile görüşmemizde, babasının İstanbullu olduğundan ve İstanbul'u çok sevdiğinden bahsetmişti. Ayrıca "Türkiye'de çok önemli kültürel bir miras var ve bu mirasa eğilinirse, ortaya çok önemli işler çıkar" demişti.
Kısacık kesilmiş saçlar hızla yayılmaya devam ediyor. Bob stili denilen, yuvarlak formlu küt saçlar hâlâ trendler arasındayken, gelecek yıla kısa saçlar damga vuracak. Biraz serseri, biraz romantik, biraz da seksi bu kesimle ortamın tozunu attırmanın tam zamanı!
Swatch'ın yaz koleksiyonundaki meyvesebze konseptli saatleri gördünüz mü? Ben ba-yıldım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA