Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Moda haftasında sokak stiliniz ne olacak?

2017 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının sergilendiği, geride bıraktığımız New York, Londra, Milano ve içinde bulunduğumuz Paris Moda Haftası'nda defileleri izlemeye gidenlerin görünümleri, koleksiyonlar kadar dikkat çekiciydi. Ünlüler, moda camiasındakiler ve konuya meraklı izleyicilerin stillerinden bahsedersek; yaklaşan İstanbul Moda Haftası için de ilham kaynağı olabilir. Ben bahsedeceğim; denemek sizden…

HER ŞEY AYNI RENK
Geçtiğimiz kış aylarından bu yana revaçta olan tümden tek renk giyinmek; yalnızca gece davetlerinde değil, gündüz etkinlikleri ve günlük hayatta da çokça tercih edilen stiller arasında. Moda haftaları sokak stillerini incelediğimizde, tepeden tırnağa aynı renk giyinmek, moda haftası sokak stillerinin hit de denebilir.
Bu tek renk olayına biraz hareket katmak istiyorsanız, aksesuvarlarla farklılık yaratabilirsiniz. Ayrıca unutmadan; aynı renkte takım elbisenizi, spor ayakkabı ve çantalarla tamamlarsanız, trendin hakkını vermiş olursunuz.
Çantanızın askısını kısaltıp kolunuzun altında ya da göğsünüzün üzerine denk gelecek şekilde takarsanız yine trendy bir hareketle dikkatleri üzerinize çekmiş olacaksınız; benden söylemesi!

METALİKLER
Metalik tonda pileli etekleri, ulaşılabilir fiyatlı ya da lüks markaların hemen hepsinde bulabileceğinizi başta belirteyim. Ya da metalik tonda ayakkabı ve çanta… Yahut bir bomber ceket… Rengi ne olursa olsun 'Buradayım!' diyen parlak bir parça, moda haftalarının sokak stilllerinde en çok tercih edilenler arasında. Trendy görünüm için metalikten yardım alırken, göz yormamak adına bu parlak parçayı tek bir yerde kullanmakta fayda olduğunu da hatırlatayım.

EŞOFMANIMSI
Tabii, tamamen spora gidermiş gibi değil ama eşofmanı andıran parçaları stilinize dahil edebilir; hiç de garipsenmezsiniz.
Bosbol ya da dar paçalı, yanları şeritli pantolonunuzu bir büstiyer ya da omzu açıkta bırakan bir bluzla tamamlarsanız, sportif tarzınıza biraz da feminen hava katmış olursunuz. Ama bence, eşofman tarzıyla şık görünmek istiyorsanız, muhakkak havalı bir bomber ceketten yardım almalısınız.

UYUMSUZLUĞUN UYUMU
İlle de 'En dikkat çekici stil benimki olmalı' diyorsanız, renk karmaşası, birbirine zıt iki farklı stil ya da aşırı dekolteler size göre. 'Hem trendy, hem de dikkat çekici olmak istiyorum' diyenlere önerim; uyumsuzluğun uyumu kavramını baz alıp romantik tarzla maskülen yahut feminen tarzı harmanlayabilir, filelerle çiçek desenleri, tüllerle maskülen kesimleri bir arada kullanabilirsiniz. O halde hem trendy, hem de açık ara farkla en dikkat çekici siz olacaksınız net! Tıpkı Marissa Webb ilkbahar/ yaz 2017 defilesini izlemeye giden aktris Jessica Lowndes gibi. Jessica, konumuza verilecek iyi örneklerden biri... Ayrıca omuzlarınızın üzerine atacağınız mont ya da ceketinizle de ortamın en havalısı siz olabilirsiniz.
Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleşen bir çok defileyi izleyen Erin O'Connor sizce de oldukça havalı görünmüyor mu?

TAZE TAZE
8. sezonu, 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek olan Mercedes Benz Moda Haftası İstanbul, isim sponsoru Mercedes-Benz Türk ve IMG Fashion'un evsahipliğinde kick-off daveti ile başladı. Moda ve sanat dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği partide davetliler, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un yeni sezonunu karşıladılar.
Geçtiğimiz gün Zara Online'ın lansmanına gittim. Ne mi oluyor? 5 Ekim'de Zara Online satışa başlıyor! Yaşasın!
Ayrıca bu hafta Divarese'in 2016 kış koleksiyonunu inceledim. 1970'lerden esinlenerek hazırlanan koleksiyonda; David Bowie, Janis Joplin, Abba, Diana Ross gibi isimlerden ilham alınarak hazırlanan tasarımlar koleksiyonun en ilgi çekicilerindendi.
70'ler ruhunu sevenler, muhakkak göz atın!

STİL ZOOM
ZINA CHARKOPLIA
Barselona'da yaşayan ünlü Moda Blogger'ı Zina Charkoplia, New York Moda Haftası'nda sergilenen Tory Burch İlkbahar/Yaz 2017 defilesine giderken... Oldukça sade, cool ve trendy görünüyor, haksız mıyım? Bence, gece ve gündüz davetleri için oldukça iyi.

KADİFELER, DERİLER VE SÜETLER
Kadifeler bu sezon inanılmaz trendy! Hazır moda haftaları içindeyken, sokak stillerine en çok dahil edilen materyalin kadife olduğunu belirtelim.
Kadife ceketler, pantolonlar etekler, elbiseler, çantalar ve ayakkabılar... Tercihiniz ne olursa olsun, kadife bir parçayı sokak stilinize dahil etmekte fayda var. Ayrıca biker, yani sürücü stili de fazlalıkla tercih edilenler arasında. Yani desenli elbisenizin üzerine giydiğiniz deri ceketiniz ya da biker botunuzla hem zamansız trendlere dahil olacak, hem de moda haftası sokak stilinizi konuşturacaksınız.
Geçtiğimiz sezondan bu yana trendler dahilinde olan süet bir ceket, pantolon ya da etekle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
Bakınız Poppy Delevingne'e... Kız kardeşi Cara'dan tarz olarak oldukça farklı olan Poppy'nin stilini her zaman alkışlayanlar arasında olduğumu da belirtmek isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA