Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu bahar trençkotlar omuzları açıkta bırakıp üzerinize bol geliyor

Biraz sıcak, biraz soğuk... Ya giydiklerimizin içinde pişiyor, ya da dişlerimiz birbirine çarparken kendimize söyleniyoruz. Bahar aylarının en şık ve her ortamla, her tarzla uyumlu vazgeçilmez parçası trençkotu göz ardı mı ediyoruz? 'Bir trençkot, bir güneş gözlüğü, bir şemsiye; bahar aylarının olmazsa olmazlarımızdan' diyor, yeni nesil trençkot modellerinden ve bir trençkotu nasıl kullanmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum...

KLASİKTEN YENİYE...
50'lerden miras kalan trençkotlar; zamansız trendler içinde başrol oynarken, hem ilkbahar, hem de sonbahar aylarının vazgeçilmez stil elemanları arasında. Son birkaç sezondur klasik formunun dışına çıkan trençkotların kafa karıştırdığını inkar edemem ancak her konuda olduğu gibi moda konusunda da yeniliklere açık olmakta fayda var. Hiçbir zaman modası geçmeyecek klasik modeldeki bir trençkota yatırım yapmanızı anlayabilir, yeni tasarım ve giyim şekillerini de denemenizi öneririm.

OMUZLAR FORA
Özellikle omuzları açık bırakan modeller hitler arasında. Dik yakalı penyenizin, son düğmesine kadar ilikli gömleğinizin üzerine giydiğinizde çok şık duracak omuz detaylı trençkotlarla, girdiğiniz ortamda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

X LARGE MODELLER MODA
Asimetrik ve cut-out kesimli trençkotlar da gözde. Ayrıca diğer parçalarda olduğu gibi trençkotlarda da iki, hatta üç beden büyük giyme modası var. Bele oturanlar yerine oversize kesimli ve X Large modelleri muhakkak deneyin. Ayrıca, ayak bileklerinize kadar uzanan trençkot modellerine de göz atın. Ceket havasındakiler ise herkesin tercih edebileceği modeller arasında.

NASIL KOMBİNLENEBİLİR?
Bir trençkotu gece ya da gündüz hemen hemen her stile dahil edebilirsiniz. Kadınlar trençkotu, stiletto ve çeşitli topuklu ayakkabı modelleriyle giymeyi tercih etse de, son dönemde bu modeller, spor ayakkabılarla, sneakers'larla spor şıklığı yakalıyor. Her şeyin altına beyaz spor ayakkabı giydiğimiz son dönemde, bu beyazları daha uzun bir müddet daha ayağımızdan çıkarmayacağız gibi görünüyor. Bir clutch, omuz çantası, hatta sırt çantasıyla kombinleyebileceğiniz, yalnızca jean ve basic bir tişört ile tamamlayabileceğiniz trençkotların içine ne giyerseniz giyin. Floral desenli elbise mi? Tam da bahar havasına göre!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA