Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Siyah, beyaz ve kırmızı çizgilerle şık olun!

Yatay, dikey, diyagonal ya da hepsi bir arada çizgiler; 1960'lı yıllardan sonra tekrar hayatımıza gireli neredeyse 10 yıl olmuşken, stil sahibi görünüme kavuşmanın en kolay yolları arasında. Gece-gündüz, işte, davette, tatilde, plajda giydiğiniz çizgili parçalarla ortamın şıkı olmak çok kolay. Siz siz olun, her ortama ayrı giyilebilecek çizgili giyim parçalarını, hatta aksesuvarları gardırobunuzun bir çırpıda ulaşabileceğiniz bölümüne yerleştirin; günü kurtarın. Uzun zamandır hakim olan siyah-beyaz ve lacivert-beyaz çizgiler, yerini kırmızı-beyaza bıraktı. Bir diğer renk bileşeni ise mavi-beyaz çizgililer.
Ayrıca rengarenk olanlar da tercih edilebilir. Zamansız çizgililere yatırım yapmaktan yanaysanız, her ihtimalde siyah-beyaz ve lacivert- beyazı öneririm. Özellikle de marin temasıyla uyum içinde olan çizgiler, kış sezonunda monokromun etkisi altına giriyor; böylelikle yılın her döneminde vazgeçilmez oluyor.

ENİNE ÇİZGİ İNCELTİR
Bu arada enine çizgilerin sizi olduğunuzdan biraz daha geniş, boyuna olanların ise sizi daha ince, biraz da uzun göstereceği tamamen bir yanılgı. Biliyor musunuz, işin aslını bilim insanları taa 10 yıl önce ispatlamış. Evet, çizgilerin vücudu biçimlendirdiği bir gerçek ama boyuna çizgilerin sizi olduğunuzdan daha ince gösterdiği koca bir yalanmış. Enine ve boyuna çizgili kıyafetlerin giydirildiği iki ayrı kadın grubunun çekilen fotoğrafları incelendiğinde; enine çizgilerin vücutları daha ince gösterdiği görülmüş.
Daha fazla detay isteyenler, bu konuyu bir araştırsın, enine çizgilerden korkmak yerine onlara sıkıca sarılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA