Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Tayt yerini basketbol şortuna bıraktı

Bu yaz tropik desenlerin, geometrik şekillerin büyüsüne kaptırdık kendimizi. Plajlar, caddeler, gece kulüpleri renk cümbüşüne sahne oldu. Ama diğer taraftan sadeliği elden bırakmayan stil sahibi kadınlar da gözümüzden kaçmadı. Aslına bakarsanız şıklığın kolay ulaşılabilir yolunun sadelikten geçtiğini, abartıdan uzak durmak gerektiğini bilen kadınlardı onlar. Oldukları yerde durdular ve desenlere, şekillere karışmadılar. Siz de tümde tek renk trendini stilinize hâlâ dahil etmediyseniz, en hızlısından birkaç parça düz ve tek renk parçaya yatırım yapın derim. Hatta olaya, ayakkabı ve diğer tamamlayıcıları dahil etmekte de sakınca yok.

SONBAHAR GELİYOR
Peki ya yazdan sonbahara geçerken? İlkbahar mı, sonbahar mı daha çok sevilir tartışılır ancak en sevdiğimiz mevsimin baharlar olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Ne sıcaktan yanma, ne soğuktan donma, püfür püfür gecelerde rahatça uykuya dalma mevsimi kapıda, oh be! Tam da yazdan sonbahara geçerken giyinmek bile başka güzel; haksızsam söyleyin lütfen. Tenimize yumuşak yumuşak dokunan incecik trikolar, bir çırpıda giydiğimiz ceketler, hırkalar, kapüşonlu parçalar, tulumlar, romantizm kokan tam da mevsime yakışır maksi elbiseler, babetler, en sevdiğimiz spor ayakkabılar, espadriller... Bu saydıklarım yazdan sonbahara geçişte en önemli kurtarıcılar arasında. Bir yağmurluk ya da katlanabilir şemsiye de çantamızda bulunsa fena olmaz.

YENİ SEYAHAT STİLİ
Bu arada kimse tatile 'hayır' demez ama İstanbul gibi bir metropolde yaşayan herkesin tatile inanılmaz ihtiyacı var! Trafiğiydi, kalabalığıydı, binalarıydı derken her şey insanın üstüne üstüne geliyor. Bir-iki günlük boşluğu yaz tatiline çevirenler, İstanbul'dan kaçanlar dikkat! Tabii asıl konumuz giyim kuşamsa, size son dönemde tarzıyla gözde olan isimlerin seyahat stilinin vazgeçilmez parçasını söyleyeyim: Taytlar, eşofmanlar; yerini bol, neredeyse etek görünümlü basketbol şortlarına bıraktı. Birçok gözde ismin üzerinde sıkça rastladığımız bu şortlar, yeni seyahat stili trendi olma yolunda hızla ilerliyor. Tabii altına şıpıdık terlik mi giyersiniz, yoksa bir sneaker mı, üstüne oversize tişört mü, sweatshirt mü bilemem ama bu şortlardan mutlaka alın. Aslında 10 yıl öncesine geri dönüyor ve dönemin trendi bu şortları günlük stilimize dahil ediyoruz. Peki, geçtiğimiz gün Los Angeles, LAX Havaalanı'nda objektiflere yansıyan Suki Waterhouse'un parlak kırmızı şortuna ve onunla kombinlediği beyaz tişört ve kırmızı sweatshirt'üne, yine aynı tondaki güneş gözlüklerine ne diyeceksiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA