Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Çabasız şıklık için beyaz gömlek giyin, makyaj yapmayın

Moda var olduğundan beri kadınlar hep çabasız bir şıklık içinde... Ama tabii bunun da bir şekli var, değil mi? Öyle eline ne geçerse giyerek olmuyor bu iş. Minimal, sade, spor ve şık bir çizgiye sahip olan bu stilin de hakkını vermek gerekiyor. İşte çabasız şıklık için dikkat edilmesi gerekenler:
Siyah, beyaz ve gri; isterseniz tek başına kullanın, isterseniz hepsini bir yerde... Tabii nude ya da daha başka birçok renk de çabasız şıklık konusuna dahil olabilir. Burada sade ve minimal çizginin dışına çıkmak istemiyorsak; kaçınılması gereken canlı renkleri siz de tahmin ediyor olmalısınız.

KADİFELER BİÇİLMİŞ KAFTAN
Ayrıca, bu stilin vazgeçilmezi beyaz bir gömlek. Formu size kalmış ama gömleğinizin beyaz olması şart. Ceketinizin içine giyeceğiniz çizgili bluzlar ya da bir gece daveti için V yaka dekolteli bir body tercih edilebilir. Kabanınızın içine giyeceğiniz düz renkli, dik yakalı bir kazak da minimalist tavrınızı destekleyecek.
Elbise seçiminde, formu sade ancak kumaşı kaliteli, dikişi özenli parçalar her zaman çabasız şıklığınızı vurgulayacak. Kadifeler ise böyle bir stil için biçilmiş kaftan.
Bu akımda topuklu ayakkabılardan uzak durup düz tabanlı modellere yönelmeniz gerekiyor. Rahatlığın altın kural olduğu bu stile ille de topuklu ayakkabı dahil etmek istiyorsanız, özellikle dolgu topuklardan ve çok yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durmalısınız. Rahatça yürüdüğünüz, küçük topuklu, ana renkler ya da nude tonlarındaki ayakkabılardan yardım alabilirsiniz.
Çanta konusunda clutch'ların şık duruşunu inkar etmiyorum ama ille de sırt çantası diye de diretmiyorum. Özellikle ayakta olacağınız gün ve davetlerde, zarif, mini omuz çantaları hayat kurtarıcı olabilir. Aksi halde, taşımaktan yorulduğunuz ve nereye koyacağınızı bilemediğiniz el çantalarıyla, bir müddet sonra çabasız olan şıklığınızdan olursunuz; dikkat edin.
Bir fular, çok sade kıyafetinizi şık hale getirebilir. Ayrıca mücevher konusunda da şanlısınız. Sade kıyafetinizi gösterişli bir mücevherle tamamlayıp lüks şıklığı yakalayabilir yahut yine minimal olanlardan tercih ederek mütevazı tavrınızı vurgulayabilirsiniz. Gündüz ise, bir gözlükle stilinizi tamamlamak gerekir.
Amaç çabasız şıklık elde etmek olunca makyaja ve saça da pek ihtiyaç duymuyor kadınlar. Aman konu bakımsızlık olarak algılanmasın! Dağınık bir topuz, öylesine salınmış saçlar ve sıfır makyajla stilinizi tamamlayabilirsiniz.

STİLZOOM

Gülşen

Pop dünyasında stilini en sevdiğim isimlerden biri Gülşen. Gerek sahnede, gerekse günlük hayatta kendine yakışır tarzıyla göz dolduruyor. Günlük hayatında siyah parçaları stiline sıkça dahil eden Gülşen'in özel olarak hazırlanmış gibi bir hali yok ancak tümde baktığınızda çabasız şıklığını şıp diye yakalıyorsunuz. Ünlü şarkıcı; Sandro Paris marka kabanıyla, Section Mode Unique Hakan Yıldırım swartshirt'üyle, Zara pantolonu, Chanel çantası, Celine gözlükleri, Alexander McQueen ayakkabılarıyla; hem rahat, hem şık, hem özenli, hem de umursamaz... Yani, tam anlamıyla çabasız şık.

Hande Ataizi
Hande Ataizi jean on jean trendini baz alarak giyinmiş. Ataizi de tümde çabasız şıklık içinde.

Gigi Hadid
Bu fotoğrafta Gigi Hadid'in dikkat çekici yanı; güzel fiziği ve sarı saçları. Yani aslında dikkatleri kıyafetlerine değil de, kendi üzerine çekmeyi iyi bilmiş. Görünümüne cool bir hava katan ise, trikosunu tek hamlede jean pantolonunun içine sokmuş gibi görünmesi. Uğraşılmış ancak sanki hiç uğraşılmamış gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA