Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Stiletto, clutch çanta, kadife ve nude makyajla prenses gibi olun

Dünden bugüne İngiliz kraliyet ailesi üyeleri arasındaki kadınları göz önüne alırsak; sade, asil ve her daim dikkat çekici olduklarını söyleyebiliriz. Öncelikle, asla modayı takip etmezler, stilleri bakidir. Klasik ve zamansız parçaları tercih ederler. Peki, yakın geçmişi incelediğimizde Lady Diana'dan Kate Middleton'a kadar kraliyet kadınları nasıl giyiniyor? İşte yanıtı...
Prenseslerde aşırı makyaja rastlamaz, koyu tonda göz ve dudak makyajını göremezsiniz. Genellikle nude tonda makyaj yapılır, doğallık ön plandadır.
Gerçek saç rengi ne ise, bu renkten şaşılmaz. Sarıysa sarı, koyuysa koyudur; değiştirilmez. Marjinal saç kesimlerine gidilmez. Kısa ya da uzun saç modellerinde tercihler genellikle klasik kesimlerden yanadır.
Takı olarak pırlanta, elmas, yakut ve zümrüt tercih ederler. Yine klasik, zamansız, 'Ben buradayım' diye bağırmayan parçalar takarlar. Üzerlerinde asla altın tonlarını göremezsiniz; materyallerde mutlaka beyaz kullanılır.
Ayakkabı konusunda da seçicidirler. Mesela asla önü ya da arkası açık bir ayakkabı modeliyle göremezsiniz prensesleri. Stiletto gibi ayakkabıları tercih ederler. Farklı model giyecek olurlarsa da mutlaka ön ve arka bölümleri kapalı olur.
Çantada clutchlar en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Kıyafetlerinde asla canlı renkleri göremezsiniz. Daha çok lacivert, bordo, koyu yeşil tonları tercih ederler. Eğer canlı renkli bir kıyafet giyeceklerse, kumaşı mutlaka düz renklidir.
Prensesler tüvit kumaştan ceketler, elbiseler, birinci sınıf kadifeler, ipekleri tercih ederler. Dekolteleri ölçülü, yok denecek kadar azdır.
Şapkalar, yalnızca tören ve davetlerde değil, günlük hayatta da stillere dahil edilir.
Bele oturan diz boyundaki ya da diz altı elbiseler, yine bele oturan diz boyu paltolarla kombin edilir. Kuşaklar ve kemerler çok sık kullanılır. Sık olmasa da, masalsı pelerinlerin, kombinasyonlara dahil edildiğini de görüyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde Prens Harry ile nişanlanan Meghan Markle'ın henüz kraliyet ailesine uygun giyinmediğini görüyoruz. Ee tabii bu biraz zaman istiyor. Bir prenses olduğunda üstteki fotoğraftaki detaylarla karşılaşmayacağız mesela... Ne mi bunlar? Beyaz renkli, vücuduna tam oturmayan trençkot ve bilekten bağlı ayakkabılar...

STİL ZOOM
Lüks ve ulaşılabilir fiyatlı markalarda öyle parçalar var ki, tek başına giyseniz bile bir prenses gibi görünebilirsiniz. Mesela Sarah Jessica Parker'ın renkli stili, size bu konuda ipucu olabilir. Eda Kosif'in sade ve şık davet stilini de örnek alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA