Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

2018’in moda rengi ultra violet

Moda dendiğinde aklınıza ilk gelen ne oluyor? Mesela bir sezonla ilgili en çok neyi merak edersiniz? Fazla düşünmediğinize eminim; hemen söyleyeyim...
İlk merak ettiğiniz soru şu olacaktır:
'Bu sene hangi renk moda olacak?' Bu soruyu bir moda tasarımcısına sorarsanız, tek bir renk söylemeyerek kafanızı biraz karıştıracaktır.
Belki de o sezon koleksiyonuna dahil olan tüm renklerin moda olduğunu söyleyecektir size.

ÇILGIN BİR HAVA VERİYOR
Bana soracak olursanız renkleri size sıralarım çünkü bir sezona en az iki renk hakim oluyor. Ancak öyle bir renk oluyor ki, o renk mutlaka patlıyor.
Trend tahmini yapmamıza da gerek yok çünkü Pantone'nin renk uzmanları geçtiğimiz aylarda 2018'in rengini belirlemişti. Bu yıl en moda olacak rengi ultra violet.
Morun en dikkat çekici tonu olan ultra violet; Prince ve David Bowie'nin şarkılarıyla olduğu kadar, tarzlarıyla da hafızalara kazınan, popüler kültürün kült isimlerinden esinlenerek seçildi. Her yıl dünyanın dört bir yanına giderek araştırma yapan Pantone'nin renk uzmanları; yalnızca modadan değil, teknolojiden doğaya kadar uzanan farklı alanlardan edindikleri bilgilerle, yılın renginin ultra violet olacağına karar verdi. Ben de 2018'de bu dikkat çekici renge gardırobunuzda yer açmanızı şiddetle öneriyorum.
Bazı tasarımlarda oldukça naif ve asil, bazılarında ise çılgın bir havaya bürünen ultra violeti; tırnaklarınızda, dudaklarınızda ve hatta saçlarınızın uçlarında kullanabileceğinizi de hatırlatırım. Özellikle de gece kullanımlarında, gold ve metalik gri tonlarıyla birlikte denemenizi öneririm. Koyu ya da su yeşili, lila ve uçuk pembe tonlarıyla da mutlaka deneyin. Renge biraz pırıltı dahil ederseniz de, gecenin starı olmanız kaçınılmaz bir gerçek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA