Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Kovboy çizmeleri ve yuvarlak topuklu tasarımlar çok gözde

İki sezondur en çok satılan ayakkabı modeli, spor ayakkabılar oldu.
Maskülen ceket ve pantolonların, pilili eteklerin, rugan kıyafetlerin altına, yani aslında hemen hemen her şeyin altına spor ayakkabı giyildi. Hatta spor ayakkabı meselesi öyle bir noktaya geldi ki, gece elbiselerinin altında bile tercih edilmeye başlandı. Spor ayakkabı etkisi devam ederken; diğer taraftan da ankle botlar, diz üstü, dizüstünün de üstü boylardaki çizmeler de çok tercih edildi. Deri ve rugan ağırlıklı çizmeler çok sevildi.
Işıltılı, simli ayakkabılar ise bir süre daha trend listesinde üst sıradaki yerini koruyacak. Ancak, 2018/2019 sonbahar/kış sezonunun ayakkabı trendlerini merak ediyorsanız, hemen bahsedeyim...

Tom Ford'un hayvan baskıları, ışıltılı taşlarla birleşiyor, ihtişamın lüks formülü, ayakkabılarda kendisini gösteriyor.
Mini taşlı topuklar, ayakkabı formlarına zarafet katıyor. Hayvan desenli ayakkabılarla birlikte kullanılan, balık ağını anımsatan file çoraplar, olmazsa olmazlardan.

KAPI TOKMAĞI GİBİ

Yedi-sekiz yıl önce moda kuralları çok daha katıydı. Mesela pembe ve kırmızı asla bir arada kullanılamazdı; siyah ve lacivertte olduğu gibi. Ama yeni nesil anlayış, kuralları yıkıyor; sanatta olduğu gibi moda da renk, biçim olayları sınır tanımıyor.
Yeni uyumlar yaratılıyor, hatta uyumsuzluğun uyumuna kapılıyoruz.
İşte yeni nesil moda tam da bu! Prabal Gurung'ın son koleksiyonunu mutlaka inceleyin. Ben ayakkabılarına bayıldım. Kırmızı ve pembenin bir arada kullanıldığı ayakkabılarını, özellikle tüy detaylı olanları çok sevdim. Topuk modelleriyle de dikkatleri çeken Prabal Gurung, bazılarında köşeli, bazılarında yuvarlak formlu topuklar kullanmış. 'Kapı tokmağı gibi değil mi bunlar?' şeklinde sorduğunuzu duyar gibiyim; evet sanki öyle...

Alexander Wang'in elbiselerini tamamlayan ayakkabılar, transparan sevenlere göre. Defilede o ayakkabılarla birlikte giyilen dantel çoraplara dikkatinizi çekerim. Ayakkabı nerede başlıyor, çorap nerede bitiyor kesinlikle anlayamıyorsunuz; çok seksi.

2018-2019 sezonunda kovboy bot ve çizmelerin daha minimal ve daha şık görünümleriyle karşılaşabilirsiniz. Anna Sui, Tibi gibi markaların koleksiyonlarında eski tip kovboy çizmelerinin daha yumuşak derili, daha zarif biçimlerini bulabilirsiniz.

'Işıltılı parti ayakkabıları yerini kadife olanlara bırakıyor' dersek yanlış olur ama 'Birbirlerine rakip oluyorlar' diyebiliriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA