Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Trençkot giyme sanatı

50'lerden miras kalan trençkotların bilirkişisi Burberry, her sezon farklı formlarda trençkotlar tasarlamaya devam ediyor. Klasik formunun fazlasıyla dışına çıkan trençkotların öncüsü olan marka, yaratıcılıkta da sınır tanımıyor. Farklı formlarda birçok lüks ve ulaşılabilir fiyatlı markanın koleksiyonlarında da bulabileceğiniz bu efsanevi parçaların yeni nesil modellerine yatırım yapabilir, uzun vadede kullanma planlarınız varsa zamansız modellerden tercih edebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıl omuzları dışarıda bırakan, bol omuz detaylı, asimetrik ve cut out kesimli modeller revaçtaydı.
Bu sezon klasikler ve bele oturan feminen formların yerine, üzerinize iki beden büyükmüş gibi görünen X large modelleri tercih edin.

ELBİSE GİBİ GİYEBİLİRSİNİZ
Aslında bu modelleri de bir tarafa bırakalım, sezonun en hit trençkot modeline gelelim... Vinil, plastik, transparan ve rengarenk tartan desenli trençkotlar, sokakları fethediyor. Özellikle Londra ve New York sokak modasında tercih edilen bu yeni nesil trençkotlar, açıkça modanın kalp atışı olmuş durumda.
Trençotlarda renk konusunda alternatifiniz çok olduğu gibi kombinasyon konusunda da sıkıntı çekmezsiniz. Bir trençkotu gece ya da gündüz hemen hemen her stile dahil etmekte serbestsiniz. İster en spor kıyafetinizle, isterseniz kalem eteğinizle tamamlayabilirsiniz.
Trençkotu ille de topuklu ayakkabı ve çizmelerle değil, sneakers'larınızla da deneyin. Kürk detaylı, maskülen formlu düz taban ayakkabılarınızla da hoş görünebilirsiniz.
Çabasız şıklığı kestirme yoldan yakalayacağınız trençkotunuzun içine bir şey giymeden, onu bir elbise gibi kullanarak trençkot giyme sanatının hakkını verebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA