Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Düm tek tek Eurovision

Cumartesi gecesi hayatımın ilk Eurovision partisine imza atmış bulunuyorum. Kadroda fevkaladenin fevkinde bilinçli konuklarımız var. Müzik yapımcımız, müzisyen arkadaşlarımız, telefonla hadiseye katılan sanatçılarımız... Dedikodu potansiyeli zirvede, içimizdeki 'Pop Star' jürisi coşkusu dışarı çıkmış TRT'ye bağlandık. Jülide Ateş yarışma öncesi TRT stüdyolarında. Aaa! Tütü giymiş. Tövbeler olsun. Bu yanındaki adam kim? Ana! Çocukluğumuzun Eurovision fatihi Johhny Logan bu! Johnny Herkül'e dönmüş. O yanları taşlı ceketi, önüne deri parçası ekleştirilmiş jeani ve aşırı kilolarıyla n'oldu Johhny'me beniiim? Yılda bir kere TRT izliyorum ve çok pişmanım hakim bey. Dansçı kızları mı yazsam, Jülide Ateş'in dilinin kemiğinin olmamasını mı, Loto çekilişindeki milattan önce grafikleri mi?

PATRICIA'NIN NE İŞİ VAR?
Ve Moskova'dan canlı yayın başlıyor. Bülent Özveren konuya şöyle giriyor: "Tansiyonu olanlar bu yayını izlemesin!" Şu topraklarda kendisinden başka Eurovision'u izlerken tansiyonu çıkacak biri mevcut mu? Sanmam! İlk birkaç şarkıda konuya hakim olamıyoruz. Sonra Fransa çıkıyor yaşayan efsane Patricia Kaas sahnede. Vay be! Şampiyonu sıkmaz mı yarış? Ne işi var Patricia'nın isyanı çıkıyor evde. Hırvatistan: Kışlada şarkı söyleyen romantik Gökhan Tepe. Portekiz: Tatil köyü animasyonu tadında... İzlanda: Yine tütü, yine tütü... Yunanistan: Sakil Ruvas. Rusya: Anafikir: Üzülme erken çökersin. Azerbaycan: O sırada içki hazırlıyordum kaçırdım. Annem SMS'ledi bayılmış. Almanya: Çok eğlenceli... Dita Von Teese yıkılsın.

KENDİNE GÜVENSİZDİ
Türkiye: Şarkı ateş gibi ama Hadise kötü... Hadise'ye kadar ev ahalisinin en büyük tartışma konusu şuydu: Herkes canlı mı söylüyor, playback mi? Yapımcı misafirim şoke oluyor: "Abi cam gibi okuyorlar, olamaz..." Ve Hadise'nin çıktığı an canlı performans olduğunu anladığımız an oluyor. Danslara da kesinlikle hakim değildi. Tedirgin, güvensizdi ve tahminim finalde o koca ayakkabılarıyla bir dansçısının kafasını yardı! Olmadı... Norveç: bizim müzisyen tayfası birinci seçiyor. Ukrayna: Benim birincimdi. Derken oylamalar başladı. Benim birincim yan yattı. Yine komşu komşunun oyunu topladı ama iyi şarkısıyla Norveç açık ara ipi göğüsledi. Hadise son dakikada dördüncü oldu. Bence düm tek tek oynamalı! Bize gelince, geceyi 'Seneye Eurovision'a kim gitsin' tartışmasıyla kapattık. Sonuçlar: Mustafa Topaloğlu ve Reyhan Karaca ikilisi 'Obama' şarkısıyla, İsmail YK, Bülent Ersoy ve kolbastı dans grubu, Ferhat Güzel ve Makina Ekibi "Begüm Huuu" ile...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA