Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Aynı nakarat tecavüzcü serbest!

Midem bulanıyor, tüylerim diken diken oluyor... Ve maalesef hep aynı hikaye karşıma çıkıyor. Bir gram öteye gidilemiyor, maalesef. İddialar doğruysa bir kez daha sormak durumunda kalıyoruz: Bu nasıl adalet? Biz kime güveneceğiz? Sıra kadına gelince bu kayıtsızlık niye? 'Dişi köpek kuyruk sallamazsa' zihniyetinden çıkmak bu kadar mı zor?

TEŞEBBÜS AŞAMASINDA
Şimdi ne oluyor? 18 yaşındaki lise öğrencisi G.K. erkek arkadaşıyla parkta otururken bir adam geliyor. 39 yaşındaki adam kendini sivil polis olarak tanıtıyor ve kızı ailesinin yanına götüreceğini söylüyor. İtiraz eden erkek arkadaşına iki tokat patlatıp kızı alıyor. Parkın ilerisine götürdüğü kızın zorla pantolonunu çıkartıyor, tecavüz etmeye kalkıyor. Çığlık atan kızın üzerine boşaldıktan sonra kaçıyor. Yardım çağıran kızı, polisler olay yerinde buluyor. Şimdi bombaya gelin; kızın tarifinden yakalanan zanlı evli ve sahte polis K.A. 'Olayın teşebbüs aşamasında kalması', 'Cebir ve şiddet kullanılmaması' ve 'G.K.'nin yaşının büyük olması' göz önüne alınarak serbest bırakılıyor. Bu arada G.K. n'oluyor? İlaçlarla sakinleştirilmeye çalışılıyor. Ne demek 'olayın teşebbüs aşamasında kalması?' Yani sizi, beni de bir adam kenara çeksin, pantolonumuzu zorla çıkartsın üzerimize boşalsın sonra da 'Olay teşebbüs aşamasında' kaldı diye tutuklanmasın.

KADIN HÂLÂ İKİNCİ SINIF
Kadın dediğin ne ki? Porno dergisi öyle mi? Kadının psikolojisi falan yok! Kadının hakkı hiç yok! Neymiş? 'Cebir ve şiddet kullanılmamış!' Bundan alâ şiddet mi var? İlla yüzünü, gözünü kırması mı lazımdı kızın? Neymiş? 'Yaşı büyükmüş!' Oldu! 18'i geçen her kadını canı çeken maganda, köşede kıstırsın, saldırsın, tecavüz etsin sonra da elini kolunu sallayarak dolaşsın. Biz kime güveneceğiz? Bizi kim koruyacak? Adalete güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Çok pardon cahilliğime verin, kadının hâlâ adı yok, kadın hâlâ ikinci sınıf vatandaş, kadın hâlâ gıkını çıkartmaması gereken seks objesi değil mi? Pes!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA