Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Salak! Rütbeni Bilicen!

Sağa bak, sola bak, şimdi yukarı, avanak! Sola bak, sağa bak, şimdi aşağı, avanak! Eh sağımız solumuz salak ve avanak. O yüzüne gülüp arkadan iş çeviren, seni saf sanan adam avanak; bir yemekle evlilik teklifi alacağını zanneden kız salak. Gelmeyecek telefonu bekleyenler salak, kendini bulunmaz Hint kumaşı görenler tümden salak. Alternatif bol, bize huzur lazım, şıklık lazım, biraz cool duruş lazım be ey avanak!

BANA TAKTILAR
Şimdi bu salak-avanak muhabbeti nereden çıktı? Ben masumum! Kenan Doğulu'dan... Bu yazın merakla beklenen albümlerinden biri Kenan'ınki. Geçen gün telefon geldi, "Ayşe gel şarkılarımı dinleyelim" dedi. Söz konusu Kenan olunca, iki el kanda vaziyetinde bile koşar gidilir. W Otel'deki toplantı odalarından birinde Kenan'la buluştuk. Eh bizim buralarda ilk soru ne olur? "Zayıfladın mı? Şişmanladın mı?" Hemen soruyorum, "Geçen gün haber çıktı, çok zayıflamışsın, zorla beş kilo aldırmışlar sana?" Kenan gülmeye başladı, "Sibel Can'ın kilosundan sonra şimdi de bana taktılar." Yıllardır 65 kiloymuş, üstelik formunu koruyabilmek için de dikkatli besleniyormuş...

HALKLA İLİŞKİLER ZAYIF
Neyse sıra geldi Bang&Olufsen'in kurduğu müthiş ses sistemiyle çıtır çıtır Kenan şarkılarını dinlemeye. Bu sefer hızını alamamış 15 şarkı koymuş albüme. İddia ediyorum, hepsi bir ruh halinizi yakalar. Benim bugünkü halime dört tanesi fena halde 'cuk' oturdu. İlki 'Salak'. Valla şarkının adı 'Salak'.
Full konsantre hallerin Bütün günün konun benim Gözlerin bana dönmüş senin Garip garip bakmasan bana İyisi mi git paşa paşa Taksini çağırdım sana Salak salak Başka işle uğraş benle uğraşma Salak salak Fazla meraktan bela gelir başa Salak salak Halkla ilişkilerin zayıf senin

KENDİ RESTİNİ ÇEKİCEN
İkincisi'Rütbeni Bilicen'... Bak bak, giriş lafına bak, "Sen bu yollara yeni girmek isterken, biz geri dönüyorduk!" Hani cin olmadan adam çarpanlara, durması gereken yerde duramayanlara, kaşı gözü oynayanlara, arkadan iş çevirenlere, küçük dağları yarattığını zannedenlere, emeğe saygıda kusur edenlere bu şarkı. Bayıldım vallahi, hem söyle hem kıvır hem de kahkahayı bas. Devamı şöyle:
Sen hep kendini bilicen Geçme sınırını çizicen Önce rütbeni bilicen Herkes kendini bilicek Durma sınırını çizecek Kendi restini çekicek Bu alemde kendini bilicen Geçme sınırını çizicen Önce rütbeni bilicen Kenan'ın 8. albümü doğum günü 31 Mayıs'ta piyasaya çıkacak. Benden şimdiden söylemesi, 'Kıskanıyorum' ve 'Öp' bu günlerde ruh halime tıpatıp uyan diğer ikisi. Ayrıca 'Beyaz Yalanlar', 'Patron' ve 'Olur mu'ya çok çok dikkat. Kenan sıkı geliyor şekerim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA