Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tikican 'kıllanma' kılavuzu

Yooo, yooo ben bu sözlüğü anlamıyorum. Hatta korkarım hiç anlamak istemiyorum. Zaten neyin ne anlama geldiğini çözeceğim derken kafayı yemişim... Yahu ben kimya dersini dinlerken bile bu kadar dikkat kesilmemişim. Nedir bu sözlük? Tikican Sözlüğü. İnin 1981-82 doğumlulardan aşağı, bunların kendi aralarında oluşturdukları dili göreceksiniz. Peki kim bu yazmaktan kendimi alamadığım tipler? Yeni nesil Tikicanlar tabii.

CADDE'DE BEBEK'TE
Efendim şimdi bunlar ille de marka giyinirler, ağızlarına attıkları her lokmada kalori hesabı yaparlar. Yaz gecelerinde Reina'ya takılırlar, tatile Türkbükü'ne giderler. İçerler de içerler, gezerler de gezerler. Facebook'ları olmadan 'asla'dır. 'Allah yazdıysa bozsun'dur, Blackberry'siz şuradan şuraya gidemezler, ayarları şaşar. Onlar Bağdat Caddesi'nde, Bebek'te, Nişantaşı'nda yeşeren nadide çiçeklerdir. Ve bu Tikicanlar ne yapamazlar? İki kelimeyi bir araya getiremezler. Getirseler de size faydası olmaz, anlamazsınız zaten. Bütün gece düşünür düşünür durursunuz... Yahu bu bana "Gider yapma" derken ne demek istedi?. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Sabaha kadar yatağınızda bir sağa döner, bir sola döner, finalde deliye dönersiniz. O yüzden işte yine size yazarınızdan süper bir hizmet.
Başlık: Tikican Kullanma Kılavuzu Bölüm 1.
Konu: Tikican Ne Demek İstedi?

TİKİCAN TAKDİR ETTİ

"Çitti misiaaa?": Türkçesi "Ciddi misin?" Burada 'ç'yi atlamak yok! Çitti'yi hızlı söyleyip, mi'den sonra siaaaa bölümünü uzatmak en hassas nokta... Tikicanlar bu "çitti misiaaa?"yı her an kullanabilir. Canı sıkılır kullanır, sizinle kafa bulmak için kullanır. Yani "Evet ciddiyim" demenize gerek yok, üzerinize alınmanıza hiç gerek yok. Ben artık alınmıyorum. Ha dakikada üç kere söylerse delirip kendisini camdan atasınız gelebilir, o ayrı.

"Bana böyle gelme" ve "Bana bunlarla gel": Hadi bakalım ne demek bilin. Açıklıyorum: "Bana böyle gelme" demek, "Tikicankardeş söylediklerinizden memnun olmadı, sizi beğenmedi" demek. "Bana bunlarla gel" ise "Tikican sizi takdir etti" demek.

"Gider yapma": Efendim şimdi bu da ona kızdığınız, terslediğiniz, "Hayır" çektiğiniz zaman kullanıyor. Hani kafamı bozma, boşu boşuna çıkışma, dırdır etme manasında. Aynı ana fikirde yürüyerek hadiseyi cümle içinde "Dün gece bir gider yaptım" şeklinde de kullanabilirsiniz. Yani dün gece terslemiş, kızmış... Okey?

KAFA KIRMAZSINIZ
"Neiştinseaa": Türkçesi "Ne içtin sen?" Sanki tek kelime gibi dişlerinizi ayırmadan, dudağınız yana kıvırarak, 'ç'yi 'ş' yaparak ve tabii ki sen'i seaa yaparak söyleyeceksiniz. Bu lafı duymanız için bir şey içmenize gerek yok. Ben ilk duyduğumda annesine alkollü yakalanmış liseli gibi paniklemiştim. Kendimden şüphe etmiştim. "Valla kola içtim" savunmasına geçmiştim. Geçmeyin! "Neiştinseaa", Tikicanlar tarafından günde 1500 kere kullanılabilir. Sebep? Dediğinizi anlamamıştır, dediğiniz ona uymamıştır. O da olmazsa Tikican'ın canı sıkılmıştır, diyesi gelmiştir. Size ne canım.

"Alemcisin bakıyoruuuumm": Bir kere gece çıktığınızı bilmesi yeter. Artık siz Tikican için alemcisiniz. Gün içinde edecek laf bulamadığı anlarda Tikican bu konunun üzerine gidecektir. En sonunda siniriniz bozulup kafasını kırmazsınız inşallah. Az kaldı ben kırıyordum da... Şimdilik bu kadar bilgi toplayabildim, olay yerine gidip yeni araştırmalar yapıp, sizi mahrum bırakmayacağım. Ha, bu arada sakın Tikicanlara bu konuşma biçiminden rahatsız olduğunu belli etmeyin. İnadına tekrar edip, sinirinizi bozmaya çalışacak, kahkahalar atacaktır. Orası başka dünya, bizim beynimiz almaz. Kendinizi bunun için mi yoracaksınız, kalbinizi bunun için mi kıracaksınız.

NOT: An itibariyle Çeşme sezonunu açmış bulunuyorum. Bu hafta Çeşme'den bildireceğim. Tatil haberlerini bekleyin. Çok çittiyeeeeaam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA