Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bir acayip cenaze halleri

Cenazede komiklik olur mu? Ohooo! Nasıl baktığınıza bağlı, öyle bir olur ki, sit-com olur. İnsan acısıyla başa çıkmaya çalışırken benim gibi gözlem takıntılısıysa hem de neler görür, neler. Hey güzel Allah'm. Şimdi bu cenazeye gelen kitle kendi arasında kümelere ayrılıyor.
A. Acınızı paylaşmaya gelenler: özetle canlar, ciğerler, kardeşler.
B. Kameraları görünce kendilerini Sabah Sabah Seda Sayan'da zannedip öne atıverenler. Kaynak gözlüğü misali gözlüklerini unutmamak lazım.
C. Camiyi Reina zannedenler: O ne kılık, o ne fırfır, o ne jöle, o ne omuz geride yürüyüş, o ne eda be usta? Kapıda bahşiş dağıtırlar mı acaba?

CENAZZE.COM'CULAR...
D. Çenesine vuranlar:
Bu grup da ikiye ayrılıyor. 1. Maksat muhabbet olsun misali soru sormadan duramayanlar. "Eee? Nasıl öldü?", "Hasta mıydı?", "Kaç yaşındaydı?", "Evde mi öldü?" sanırsınız Aşk-ı Memnu'nun son bölümünü soruyor... Bakıyor cevap yok, kafa sallayıp duruyorsunuz gaz kesmeden konu atlıyor... "Baban burada mı?", "Konuşuyor musunuz?"... Hay Allah tependen vursun. Hadi bakalım babam burada. Sana ne? Ne yapacaksın babamı? Sordun, başın göğe mi erecek? Yüksek müsaadenle ağlayacağım. Bu ne çapraz sorgu? Bir nefes aldır be abla. Yook aldırmaz! Baba meselesinden beklenen cevap gelmedi ya hop! Değiş tonton! Konu atlar. Eve gidince anlatacak ya. İki tur atar, yine yanaşır, bu sefer dirsek atarak sorar "Eee? Bu damat mı? Seninki mi kız?" Tutmayın beni kafa atacağım. Ne benimkisi ya, sen bi çekilip gitsene.
E. cenazze.com'cular: İlle de cenazeden magazin çıkartacak kitledir bu. Kim ne giydi, kim ne taktı, kimin başı açık, kimin kapalıydı, kimin eski karısı-kocası arz-ı endam etti, kim hangi arabayla geldi, kim çiçek yolladı tek tek not ederler. Daha vefat edenin yedisi çıkmadan da nadide bilgileri çok merak ediyormuşsunuz gibi size anlatırlar.

CENAZE NASIL GEÇTİ?
F. Her cenazeye lazım insanlar:
Onlar ille de olmalılar. İlle de ellerinde pet şişe sular, çantalarında mendil ve kolonya bulundururlar. Çok işe yararlar. Anaç tiplerdir. Gelelim en acayip cenaze sonrası soruya. Bunu sona sakladım çünkü en bombası bu! Cenaze ertesi telefonla açıp biri şu eşsiz zeka ürünü soruyu sordu "Ee? Cenaze nasıl geçti?" Benden cevap "Kenan Doğulu çıktı en son şarkılarını söyledi, olaydı." Yahu bir cenaze nasıl geçer, bu nasıl soru? Sanırım birileri bu ölüm işlerinde fena kilitleniyor, birileri elini ayağını nereye koyacağını şaşırıyor, birileri acı nedir bilmiyor, birilerinin de elinden ancak bu geliyor. Ne diyeyim... Canları sağ olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA