Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çeşme'de ne yiyelim?

Her gören soruyor, her gören tavsiye istiyor. Eh hal böyleyken Çeşme muhtarınız üşenmiyor, tatilcilere Çeşme tavsiyelerinden bir demet sunuyor.
İşte 2009 Haziran Top 5 Çeşme restoranı

1. Ahtapot:
Alaçatı'ya giriyorsunuz, Köşe Kahve'nin köşesinden sapıyorsunuz, aşağı doğru inerken sağda Ahtapot'u görüyorsunuz. Rezervasyonla giderseniz yerinizi garantilemiş oluyorsunuz. Kesinlikle içerde oturuyorsunuz. 3-4 masalık bir yer. Dekorasyon şahane. Tavandaki avizelerden, çatal-bıçaklara, bardaklara kadar her şeyi satın alabilirsiniz. Yemekler bence Alaçatı'nın en iyi yemekleri. Artık o gün Çiğdem ne meze yaparsa kısmetinize. Üstüne Fener buğulamayı sakın atlamayın. Off canım çekti.

2. Balıkçı Hasan: Bu tatil beş kere Dalyan- Hasan'da soluğu aldık. Hasan'ın Mezesi 'Terleten'e, deniz ürünlü makarnasına ve personeline bayılıyorum. Sakın Seyit Abi'ye "Yılan" demeyin haaa...

3. Tuval: Alaçatı'ya gidip de Tuval es geçilmez ki. Bu sefer son gece Tuval'deydik. Nejat Bey'in ısrarlarına dayanamayıp deniz ürünlü mantı yedik. Yolu düşen yesin. Ayşe'nin peynirinden istemeyi de unutmayın.

4. Maria'nın Bahçesi: Duydum ki İstanbul Anadolu yakasındaki Maria'nın Bahçesi Alaçatı'ya gelmiş. Maria Alaçatı meydandan inince sağ tarafa dönünce, o sessiz tarafta, portakal, zeytin, limon, nar, dut ağaçlarının altında açmış bahçesini. Ah Maria, ne kadar yakıştın sen Alaçatı'ya. Kahvaltıları da pek meşhur haberiniz olsun.

5. Siga Siga: Siga Siga, yavaş yavaş demekmiş. Burası da Alaçatı'nın sonuna, Taş Otel'in tam karşısına açıldı. Alaçatı usulü dekorasyonunu ve mezelerini sevdim. Ama en keyiflisi Alaçatı turu sonrası Siga Siga'nın barına konuşlanıp arkadaşlarla sohbet edip, müzik dinlemek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA