Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nilüfer'in klip yayınını sistem belirleyecek

Haberi görünce inanamadım. Yılların Nilüfer'inin yeni klibi 'Bir Bilseydin' Power Türk TV'den veto yemiş. Allah Allah! Nilüfer soyunacak, açık saçık pozlar verecek değil ya. Ne oldu acaba? Hemen Power Türk Genel Koordinatörü Dursun Güleryüz'ü aradım. Ben sordum o cevapladı. Bence gayet mantıklı. Adamlar sistemi kurmuşlar, tıkır tıkır işletiyorlar, el değmeden klipleri seyirciye sunuyorlar. Bakın nasıl...

Dursun Bey Nilüfer'in klibinin veto yediği doğru mu?
Hayır kesinlikle doğru değil. Power Türk'te hiçbir zaman veto olmadı.

E peki bu haber nereden çıktı?
İki nedene dayandırıyorum. Birincisi: Sanatçıların albümleri çıktığı dönemde menajerlik hizmeti veren arkadaşlar 'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' diye bu tarz şeyler yaratıyorlar. İkincisi de Power Türk'ün kendine özgü bir yayın sistemi var, burada bir albüm ilk çıktığında yer bulmayabiliyor. Biraz sabırlı olmak lazım. Bu durumda da o sabrın gösterilmemesi var.

Şu sistemi açabilir misiniz?
Bizim hedef kitlemizden bilgi aldığımız 'arama merkezlerimiz' var. Mesela yeni çıkmış bir albümü hedef kitlemize dinletiyoruz, onlardan aldığımız cevapları yazılıma yüklüyoruz. Buna kimse karar vermiyor, sadece hedef kitlemizin tercihleri belirliyor. Tekrar ediyorum, bizde yayına karar veren kişiler yok. Hiç müzik direktörümüz olmadı, biz yazılımla çalışıyoruz. Biz hedef kitlemizin istediğini veriyoruz. Hiçbir sanatçıyla problemimiz yok, olması mümkün değil.

KAYAHAN DA ÖYLE OLDU
Nilüfer yılların ismi, onun da klibi hedef kitlenin isteğine mi kaldı yani?
Bizim bilimsel temellere oturan 'şarkı listesi' oluşturma yöntemimiz var. Kayahan'da da aynı sıkıntıyı yaşadık. Sistemden çıkmadığı zaman eski bir sanatçımız da olsa yer bulamıyor. Bu tamamen bizim hedef kitlemizin seçimi.

Nilüfer'in klibi yayınlanacak mı peki?
Bunun cevabı bende değil, sistemde. Biz bile sistemden ne çıkacağını kestiremeyiz. Bu sistemin doğruluğuna inanıyorum, sektöre yarıyor. Yapımcılar sistemi dikkate aldıkları sürece albüm satışları da artacaktır. Bu sistem bizi hiç yanıltmadı. Özetle: Power Türk TV'de sisteme devam, ne kadar talep o kadar klip.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA