Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Petek'i yargılamadan önce...

Maalesef aynı havayı soluduğumuz bir grup insanımız var. Onlar en iyiler, onlar en iyi bilirler, onlar en baba yargıçlar, onlar değer biçmeye bayılırlar, onlardan iyi kimse bilemez, onlardan başkasının zevki zevk değildir... Ayrıca haddinizi bilin lütfen, onlar karar vermediği sürece kimseye bir şey hak değildir! Dünya onların etrafında döner de döner. Anlaşılması güç kriterleri vardır. Tek bir yaşam biçimi makbuldür onların gözünde. Ne mi? Tabii ki de onların takdir ettikleri!

NE GEREK VARDI?
Şimdi sıra Petek Dinçöz'e geldi. Bu köşede defalarca eleştirdim Petek Dinçöz'ü. Doğru! Başkalarına da yaptığım gibi... Ve fakat asla değer biçmedim. Çünkü artık bilirim, çünkü Allah'a şükür nihayet öğrendim. Hayat burnunu sürte sürte nasıl da öğretiveriyor adama. 'Kimse kimsenin değerini belirleme hakkına sahip değildir'; bu laf kulağa küpe edilmelidir. Neymiş? Bölüm 1: Sezen Aksu nasıl olur da Petek Dinçöz'e şarkı verirmiş. Bölüm 2: Sezen Aksu nasıl Petek Dinçöz'le doğum gününü geçirirmiş. Bölüm 3: Sezen Aksu nasıl Petek Dinçöz'ü Alaçatı konserinde, üstelik Babylon'da sahneye çıkartırmış. Mesela sevgili arkadaşım Onur Baştürk de kızmış bu duruma. "Babylon'da Petek'e ne gerek vardı?" diyor. Ben de diyorum ki, bu ülkede hep gerek olanlar mı bir yerlere geldi ki Petek'e laf çakıp duruyor herkes!!!

DEMET'İ UNUTMAMALI
Bu ülkede ne haltlar karıştırıp, ne ahlaksızlıklara imza atıp da 'hanımefendi' ilan edilen şöhretlerimiz yok mu? Ki Petek bunlardan biri olmadı. Hadi bu kısmı geç! 'Foolish Kazanova'dan sonra bu kızın bütün canları bitti mi? Tüm hakları elinden alındı mı? İnsan gelişemez mi? İnsan çalışamaz mı? Bir yanlış, hayatının tüm doğrularını elinden almalı mı? Alın, hadisenin en güzel örneği Demet Akalın. Beğenin, beğenmeyin; kadına yıllarca manken-şarkıcı muamelesi yapıldı. Şimdi 'genç kadın popçu' denince aklınıza gelen ilk üç isimden biri kim? Demet Akalın değil mi? Aşağıladığınız kadının şarkılarında dans ederken gördüm sizi. N'aber? Hadi bütün bunları da geçtik diyelim... Daha bitmedi, yazarınız gaza geldi, yazıyor... Yahu şarkı Sezen Aksu'nun, sahne Sezen Aksu'nun istediğine verir, istediğini çıkarır sahnesine. İstediğiyle kutlar yeni yaşını; size ne?

BEN ARTIK PETEKÇİYİM
Hem üşenmeyip düşünsenize, yılların Sezen Aksu'su Petek'te ışık görmese, Petek'te azim görmese ona bu kadar destek çıkar mıydı? Ne oldu? Ulaşamadığınız kadının yanına Petek kondu diye sinirleriniz mi gerildi? Rica edeceğim bırakalım bu önyargıları, bırakalım bu burnu havadalıkları, biraz da karşımızdakinin pabucunu giyelim. Hepimizin bir ele, birilerinin bize inanmasına ihtiyacımız yok mu? Hepimizin hayatında bir dönem bile olsa bizi küçümseyen, başaramayacağımıza inanan insanlar olmadı mı? Üzülmedik mi? Gözyaşı dökmedik mi? Valla tüm bu saldırılardan sonra Petekçiyim! Yürü Petek! Sağlam adımlarla, kulağını tıkayarak yürü kardeşim. Bu iş er geç olacak. Sana laf çakanlar, yarın etrafından ayrılmayacak. Biz bu filmi çok gördük çok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA