Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Vedat Abi, bekarlığa veda, babam, vs...

Vedat Abi'yi kaybettik. Vedat Okyar'ı... Beşiktaşlı bir babanın kızı olunca, gerçek Beşiktaşlı güzel insanlarla büyüyorsun, nasıl adam olunmalı öğreniyorsun. Vedat Abi çok özel bir adamdı. Onun gülümseyişini, beyefendiliğini, samimiyetini ve ilk bakışta hissedilen derin sessizliğini unutmayacağım. Toprağın bol olsun Vedat Abi, senin gibilerden çok kalmadı...
Anlaşıldı! Gece-gündüz demeden duvara yakın yürüyeceğiz. Önünü, arkasını kollamayana hayat yok İstanbul'da... Alın işte! Gündüz vakti İstiklal Caddesi'nde para isteğini geri çeviren turisti bıçaklayıp canından etti bir psikopat! İnsan hayatı bu kadar ucuz, bu kadar değersiz, bu kadar pamuk ipliğine bağlı buralarda... Bu ilk vaka mı? Yooo... Son mu olacak? Yooo... Topluca dövüş sanatlarına el atmalıyız galiba.

BEKARLIĞA VEDAM...
Hadi müjdeler olsun! İkoncan 2009 yaz sezonunda şezlongtan kalkmış Alaçatı'da sörf öğreniyormuş. Bu arada başka gelişmeler de yok değil; İkoncan'ın moda programı şaşırtıcı şekilde başarılı! Ekran hakimiyeti, rahatlığı, moda hakkındaki bilgisi müthiş. Ah bir de şu korsan kıyafetini patlatmasaydı sempatimi kazanacaktı. Hele bi du bakalım, dün doğmadan İkoncan neler doğurur...
Bu akşam bekarlığa veda partimiz var! Ablam Zeynep evleniyor... Hıncalım yazdığına göre, ben de artık yazabilirim, 'düğün' konusunda yazma yasağım kalkmıştır! Duyduk duymadık demeyin. Beni çatlattılar yahu, o yasak, bu yasak! Zeynep'le düğün maceralarım biriktikçe birikiyor, tehditlerinden tek satır çiziktiremiyorum. Yaşa Hıncalım! Ohhh! Artık yazacağım. Sen oyna Ayşe sen oyna! İlk yazı bekarlığa veda partisinden gelecek. Bu gece Al Jamal'de 35 kız masaların üstünde çakkıdı çakkıdı oynayacağız.

SEN SORUMLUSUN!
Ya benim ideal bekarlığa vedam nasıl sizce? Tamam tamam! Sen önce koca bul, sonra bekarlığa veda edersin demeyin. Hiç komik değilsiniz. Hem ben koca istemiyorum ki, sadece bu ritüelleri hayal etmek hoşuma gidiyor. Neyse, dün babamla telefonda konuşuyoruz, ablamın bekarlığa vedasının nasıl olacağını anlatıyorum. "Necosu, bak şimdi, 35 kızız, dansözler var, teller duvaklar var, kınamız var..." Babam kahkahaları basıyor, lafı çakıyor; "Eh darısı başına!" Benden cevap; "İyi de babacığım, benim hayalimdeki bekarlığa vedadan sonra düğünüm kesin iptal olur." Soruyor babam; "E nasıl bir bekarlığa veda düşünüyorsun ki?" Boğazımı düzeltiyorum, öhö öhööö... "Geçen gün bir haber vardı okudun mu? Hani gelin düğünden önce bekarlığa veda yapıyorum demiş, damat gelip kızı evde eski sevgilisiyle bulmuş ya... O kıvamda." Babam gülmüyor, kopuyor ; "Ayşe seni çok özledim, hemen İstanbul'a geliyorum, makara yapmamız lazım." Ben de seni özledim baba, hem bir gel de senden hesap soracağım. Aşk hayatımın bu halinden sen sorumlusun.

GEORGE BU SEZON YOK!

Bu bana özel bir durum mu? Hayır tabii ki. Kadınların aşk hayatının gidişatından babaları sorumludur. Hele babasının kızıysa... Hayatıma giren üç erkek ömrümü ele geçirdi sanki. İlki ve en önemlisi babam! Benim adım Ayşe, 29 yaşındayım, SABAH gazetesinde çalışıyorum ve fena halde babasının kızıyım. Bütün çocukluğumu-genç kızlığımı onun yanında geçirdim. Ne güzeldi... Beraber İstanbul'u gezmeler, seyahatler, konserler, uzun uzun evde sohbetler, rakı sofraları, derin konular, şahane müzikler, maça gidip avaz avaz bağırmalar... Eh sonra ne oluyor? İnsan babası gibi dolu, farklı, birikimli, akıllı bir adam arıyor. Adam sofra adabını da bilsin, tarih de konuşsun, spordan da anlasın, iyi müzik de dinlesin istiyor. Eh, kolay kolay öylesi bulunmuyor. Diğer iki erkek kendini biliyor. Valla şanslı mıyım, şanssız mı bilemedim ama iyi ki varlar, olmuşlar, beni ben yaptılar.
Biraz da Hollywood'dan bildireyim. Doktorların dizisi 'Grey's Anatomy'de gelecek sezon değişiklikler var. Katherine Heigl diziye dönüyor ama dizinin tatlı George'u T.R. Knight yok! Hayranları üzülecek ama Knight diziden ayrılmış ve bu iş en çok yakın arkadaşı Katherine Heigl'i sarsmış. George geri dööön!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA