Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

PR'cılar yüzünden telefonumu değiştirdim

İtiraf ediyorum! Beş sene sonra isyan ettim ve telefon numaramı değiştirdim.
Sebep?
Gerçekten tek bir sebep var: PR'cılar.
Dün Cengiz (Semercioğlu) yazmış. Marketing Türkiye'de basınla ilişkiler yapan 28 yaşındaki bir PR'cı şöyle demiş: "Çoğu gazeteci için en iyi stres atma yolu biz PR'cıları azarlamaktır."
Cengiz diyor ki: "Bizim de yetiştirmemiz gereken köşemiz, sayfalarımız var, en azından ilişkide olduğunuz gazetecinin daha rahat çalışma saatlerini öğrenin. Benimkisi 14-17 arası mesela..."

ANLAMADIM KİMSİNİZ?
Ben de diyorum ki...
Beş senedir beni arayan bütün PR'cılarla saygılı bir biçimde konuştum, onları dinledim ki, PR'cı telefon konuşması şöyle gelişir.
Siz "Alo" dersiniz ve susarsınız, PR'cı kısmı Ceza'dan bile hızlı şekilde taramalı tüfek misali konuşmaya başlar. Tabii ki ne dediğini anlamazsınız.
Sorarsınız "Bir dakika anlamadım, kimsiniz? N'oluyo?"
Ve tavşanı ürküttüğünü anlayan PR'cı, geri adım atıp tane tane konuşmaya başlar.
Neyse, en yakın arkadaşlarımdan biri PR'cılık yapmakta.
Onların çektikleri sıkıntıları, işlerinin tüm zorluğunu, müşterilerin sınırsız isteklerini yerine getirmek için nasıl da çabaladıklarını biliyorum.
Üstelik bizi arayan o genç kadınlar, o bitmek bilmeyen iş saatlerinin, patrondan fırça yemelerinin, kalp çarpıntılarının karşılığında gerçekten çok az para alıyorlar.
Genç PR'cı olmak bir çeşit işkence. Bana "Hangi mesleği yapmak istemezsin?" sorusu gelse, kafadan "PR'cılık" derdim.
Ama ben bu bitmek bilmeyen aramalardan fazlasıyla bunaldım.
Yıllar geçtikçe işin ayarı kaçtı çünkü. Gece saat 10, pazar sabahı saat 9 demeden düşüncesizce gelen PR'cı telefonları beni bezdirdi.

YETER Kİ HEDEFE ULAŞSIN
İnsan annesini o saatlerde ararken çekinir, PR'cı çekinmeeez!
Karşıdakinin özel hayatı var mı, işi var mı, yazı mı yazıyor, uyuyor mu umurlarında değil, yeter ki hedefe ulaşsınlar. Kusura bakmayın PR'cı arkadaşlar, ben sizin yüzünüzden telefon numaramı değiştirdim.
Bana ulaşmak isterseniz lütfen e-mail atın.
Emin olun size okur okumaz geri döneceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA