Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Türbanlı pop star olur mu?

Burnuma buram buram reyting kokuları geliyor sayın seyirciler. Bu hafta sonunu evimde televizyon ve kitaplarımla geçirdiğimden, uzun zaman sonra 'prime time'a hakimim. Diziler, filmler, yarışmalar ne varsa sorun, şıp diye cevaplayayım. Cuma gecesi ne göreyim, FOX'ta 'Popstar Alaturka' başlamış. Jüri kadrosu yıkılsın. İkizlerine yeni kavuşan fıstık anne Gülben Ergen, Türk Sanat Müziği gurusu Metin Akpınar, gecede 500 kere 'Allah' deme rekoruna sahip ablamız Bülent Ersoy ve şortuyla, sert sorularıyla Armağan Çağlayan. Sunucumuz yine Osmantan Erkır.

TÜRBANLISIN 10 PUAN!
Bakalım kim ne yorumda bulunacak, bu kadro tutacak mı merakıyla programı izlerken, bu yılki 'Popstar Alaturka'nın akıbeti belli oldu. Çünkü türbanlı yarışmacı Çiğdem sahneye çıktı. Sezon: Bilmem kaç... Konu: Türbanlı pop star olur mu, olmaz mı? Hadi buradan yakalım. Jüri üyesi Bülent Ersoy, Çiğdem'e 10 tam puan verirken, sebebini şöyle açıkladı: "Türbanlı birinin de şarkı söyleyebileceğini ispatladınız! 10 puan." Haydaaa... Alemsin Bülent Abla. Türban takanın sesi mi kısılıyor? Türbanlı bir kadın niçin şarkı söyleyemesin ki? Türbansız bülbülsün, türbanla detone mi? Böyle puan vermek olur mu? Böyle saçma bir yorum olur mu? Görürsünüz, üç vakte kadar neler neler gelecek başımıza... Çiğdem yarıştıkça Bülent Ersoy "Allahu Tala" diye diye bir hal olacak, Gülben Ergen politik davranmak için ecel terleri dökecek, Armağan Çağlayan cesur yürek çıkacak ama o fikrini söyledikçe 'kötü adam' ilan edilecek, ne dese batacak. Osmantan Erkır yapımcı olarak orta yolu bulmak için çırpınacak.

O KADAR DEMOKRATIZ Kİ...
Tamam! Kabul! İlk yarışmada Çiğdem'in performansı gerçekten çok iyiydi ancak ya ilerleyen günlerde ne olacak? Ben söyleyeyim size: Jüri üyeleri gerçek fikrini söyleyemeyecek, Çiğdem'den puan kırmak zorlaşacak, diğer yarışmacılara haksızlık olacak. Herkes bunu konuşacak. Altı üstü bir 'pop star' yarışması türban meselesini yine kaşıyacak. Aman da ne güzel! Sanki çok hazırız böyle bir duruma.... Yani o kadar demokratız ki, ülkemizde bu meseleyi öyle bir aştık ki, 'Popstar Alaturka'da 'Türbanlı pop star olur mu?' tartışmamız eksik kaldı. Hem neden bugüne kadar hiç türbanlı yarışmacı alınmadı da, şimdi alınıyor böyle bir şov-yarışma programına? Dedim ya, burnuma buram buram reyting kokuları geliyor. Ha bana sorarsanız, cevabım net: Türbanlı pop star olmaz! Türbanlı çok iyi şarkıcı olabilir ama pop star olmaz! Bir kere, pop starlığın hamuruna aykırı! Bugüne kadar bizim hiç türbanlı pop starımız oldu mu? Avrupa'da, Amerika'da oldu mu? Olmadı! Pop star demek, Ajda Pekkan gibi giyimi kuşamı, saçı başı takip edilen, şovlarıyla, yaşam biçimiyle gençleri peşinden sürükleyen pop kültür ürünü kişi demek. Şimdi düşünün; Çiğdem'den pop star olur mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA