Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kendinize bir söz verin ve tutun! Mucize başlasın!

Bir gün gazeteyi açtım karşımda bir kadının fotoğrafı... 'Doğa Rutkay' yazıyor altında. Hadi canım. Olsa olsa Doğa'nın manken kardeşi olur bu! Neresi Doğa? Bu 'Do' ayol! Yarısı gitmiş. Hemen aradım Doğa'yı... Dedi; "Taylan Kümeli mucizesi..." Doğa'dan gazı alıp o anda kararımı verdim, koştum Taylan Kümeli'ye. Soğuk, suratsız, klasik diyet listelerinden birini burnuma dayayacak bir kadın beklerken, şok!

AYŞE AŞIK MI OLDUN?
Dünyanın en şeker kadını duruyor karşımda. Sevmediğim hiçbir şey vermiyor, iki saatte bir öğün koyuyor, 24 saat sorularıma cevap vereceğini söylüyor. Elimde liste, çıktım Taylan'dan. Bakalım becerebilecek miydim? Üstelik yaz vakti! İlk günler isyanlarda, sabahın kör saati Doğa'yı arıyordum: "Doğaaa, kendimi kesmeme beş var, bu meyveli sulardan gına geldi!" Doğa kahkahayla gülüyordu: "Sabret, alışacaksın..." Gerçekten alıştım ve bu işi sevmeye başladım. Öyle bir şey oldu ki sanki tüm hayatım rayına oturdu. Reca edicim, 'sağlıklı beslenme' deyip geçmeyin. Uykularım düzeldi, hipoglisemim iyileşti, bedenimi daha çok sever oldum, yediklerimizin önemini kavradım. Ve birkaç hafta sonra arkadaşlarım başladı; "Ayşe cildin ne kadar güzel!", "Ayşe aşık mı oldun?", "Ayşe ne kadar iyi görünüyorsun..." Kızlar! Sorularınızı duyar gibiyim: "Ayşeee uzatma da söyle! Ne yiyorsun?" Valla Taylan ne verirse onu yiyorum. Mesela bu sabah; bir küçük yoğurt içine iki kaşık dondurulmuş böğürtlen, iki kaşık yulaf, yarım şeftali ve bir kaşık keten tohumu karıştırıp yedim.

HER GÜN BAŞKA ŞEY
Arada bir bardak diyet süt, bir meyve ve bir adet diyet bisküvi... Öğlen; kocaman bir tabak sebze yemeği ve yoğurt yiyeceğim. Arada nefis tostum var. Akşama balık ve salata... Yatmadan da meyve ve diyet dondurma (Her gün başka şeyler yiyorum). Ve ben bu muhteşem diyetle sağlığımı kazanmakla kalmıyor gittikçe incecik oluyorum. Başlarda dalga geçen arkadaşlarım şimdi benim yaptıklarımı yapıyorlar. Ya her şeyi geçin, kendime bir söz verdim ve onu tutuyorum. Bundan daha büyük bir mutluluk var mı? Bugün diyet için, yarın beni üzen adamı uzaklaştırmak için, öbür gün o çok istediğim kitabı yazmak için, öbür gün başka bir şey için... Siz de kendinize bir söz verin ve tutun! Hayatınızın yeniden başladığını göreceksiniz. Kendinizi çooook seveceksiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA