Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bir ayda dört kilo gitti ama nasıl?

Tartı dört kilo diyor, insanlar bana 14 kilo vermişim muamelesi çekiyor. Jeanlerim bol geliyor, mağazalarda 36 beden elbiseler beni bekliyor. Artık beyaz tişört giymekten çekinmiyorum ya da daracık elbiselerden. Bütün kızlar peşime takıldı "Ayşe bize de öğret, bizi de zayıflat diye..." Reytinglerim öyle yükseldi yani!

İŞTE KURALLARIM!
Peki bütün bunlar nasıl oldu? Ben nihayet bu işi nasıl kıvırdım? O kadar çok soru soruluyor ki, sizi mi kıracağım?
İşte kurallarım:
Kural 1: Anladım ki bu diyet işi tamamen niyet işi! Sen kafaya koymadan, isterse bütün dünya karşına dikilip 'zayıfla' çeksin, kılın kıpırdamıyor. Önce canın gerçekten diyet yapmak isteyecek, bu biiiir.
Kural 2: Haftada üç kilo, beş kilo vereyim de şu iş tez elden bitsin mantıksızlığından çıkacaksın; unutma! Ne kadar hızlı verirsen o kadar hızlı alırsın. Sen önce yeme biçimini bir ömür değiştirmeye karar vereceksin.
Kural 3: Gidip bütün testlerini yaptıracaksın.
Belki vücudunda olan bir eksiklikten dolayı kilo veremiyorsundur. Önce sağlık!
Kural 4: Testlerinle iyi bir diyetisyene gideceksin. Kilo vermekten daha önemlisi sağlıklı beslenmeyi öğrenmek. Herkes 36 beden olmak zorunda değil!

SİZİ SEVEN DESTEKLER
Kural 5: Diyetisyenin haftalık beslenme listeni verdi.
Listen elinde, kapıdan çıktın. İçini hevesle karışık korku saracak. Sarmasın! Doğru mutfağa koş. En azından ben öyle yaptım. Sana tehdit oluşturacak ne varsa at! O dolaptaki çikolatalar, Nutella kavanozu, çerezler... Yani günün sonunda "Yapamayacağım, dayanamıyorum galiba" havasına girdiğinde elini atacağın ne varsa doğru çöpe.
Kural 6: Ayrılıklarda ilk hafta hep zordur. Diyelim sigarayı bıraktığında ya da sevgilinden ayrıldığında, ilk hafta geri dönüş ihtimali yüzde 90'dır. Sakın ha! İşin sonunu hayal et! Unutma! Kendine bir söz verdin. Ben ilk hafta sürekli evi turluyordum, telefon açıp anneme, İpek'e sızlanıyordum. Geçer, geçer.
Kural 7: Moralini bozacak herkesten uzak duracaksın. Düşünsene sen yeşil çay içerken karşında şarap içen bir arkadaşın var ve sürekli yeşil çayına bakıp yüzünü ekşitiyor. Ya da kocan senin diyete başlama şerefine eve tatlılarla geliyor. Yok ya! Sizi seven destekler! Upps yerimiz bitti... Kuralların devamı sonra. Hadi size iyi niyetler!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA