Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gaziantep notları bölüm 2:

Aslında Gaziantep'i yaz yaz bitmez. Her köşesi ayrı güzel, her insanıyla sohbet ayrı keyifli. Şimdi son bir tur daha atalım, Antep notlarımızı tamamlayalım...

Antep'e misafir gittiğinde insanı en etkileyen şey Antepliler'in misafirperverliği. Bir dükkana bile girseniz ille de size kahvesi, çayı, baklavası fark etmez, bir şey ikram etmek istiyorlar.

Antep erkeklerinin kadınlara davranışları da yazılmadan durulmayacak cinsten. Alooo İstanbul'un havalı abileriii!! Sözüm size!

PAZARLARI DÜLÜK BABA
Antep erkekleri müthiş! Hem erkek erkekler (ne demekse, anlayın işte) hem de centilmenler. Yani evet! Onlar maçolar, kadınlarına sahip çıkıyorlar ama asla kaba değiller. Aradaki ince çizgiyi çaktınız mı? Özellikle genç çiftlerin arasındaki bağ, saygı ve sevgi gözünüzden kaçacak gibi değil.

Bir Antep erkeği eşinden saygı ve sevgi gördüğü sürece harikalar yaratabilir yani.

Kadınlara gelince, özellikle akşam vakitleri yemeklerde çok bakımlı ve süslüler. Aslında Antep kadınlarının çoğunluğu çalışmıyor, çalışmayanlar da genellikle evde oluyorlar. Evlerde en önemli yer tabii ki mutfak. Antep evlerinin birinci kuralı şuymuş: Mutfak büyük olacak! Olsun tabii, o olağanüstü yemekler nerede pişecek?

Gelelim Antepliler'in bir numaralı etkinliğine. Antepliler için pazar günleri Dülük Baba'da pikniğe gitmek başlı başına bir olay. Mangallar yapılıyor, dostlar, aileler toplanıyor Dülük Baba'da. Peki piknikte en dikkat çeken ne? Kadınların şıklığı... E ben size dedim Antep kadını şıktır, hoştur, bakımlıdır diye. Ayrıca diğer piknik olayı da kadınları yormamak için birçok işi erkeklerin yapması. Yaşasın!

ANTEP'İN ÇOCUKLARI
Şimdi sıra sokaklarda... Antep turumuzda bakın nereleri gezdim. Önce Kültür Yolu'nda yürüyüş yaptık. Tarihi Kır Kahvesi'ne uğradık (siz de uğrayın), Kale Evi Butik Otel'de kahve içtik, çok şirin, sıcacık bir yer. Bakırcılar Çarşısı'nda dolaştık. Elmacı Pazarı'ndaki Saçı Beyaz'dan karpuz çekirdeği, cevizli sucuk, muska ve salça aldık. Medusa Cam Müzesi'ni gezdik, hatta orada tel sanatçısını çalışırken izledik ve hayran kaldık.

İşte şu şekil 1B'de gördüğünüz fotoğrafı da tam Medusa Cam Müzesi'nin çıkışında çektik. Ben duvarın kenarına geçmiştim, tam poz verirken yanımda o en öndeki ufaklık bitti, sonra birken iki, ikiyken dört oldular. Güldük eğlendik ve bu kare Antep fotoğraflarımdan en sevdiğim oldu. Antepliler'in ruhunu tatlı çocuklarından anlayın yani. Baş tacı Antepliler'e tekrar selam olsun! En kısa zamanda yine gidek inşallah!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA