Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çocukların inandığı yalanlar esasında gerçek mi?

Kasım'da sinema izlemek başkaysa eğer ben de dört gözle Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği 'Neşeli Hayat'ı bekliyorum. Hele cuma günü twitter'a düşen fragmanından sonra daha büyük bir coşkuyla bekliyorum. Fragmanın en çarpıcı yeri bence sonundaki iki şey... İlki; yan yana dizilmiş Noel Babalar'ın yanına gelen Noel Baba Rıza'nın "Selamın aleyküm"üne hepsinin "Aleyküm selam" demesi... Gülmekten koptum bu sahneye, bakın hâlâ gülüyorum. İkincisi ise dış sesin şu lafı: "Çocukların inandığı yalanlar esasında gerçek." Filmde bunun ne anlamı var, henüz bilmiyorum ama bu lafı duyduğum ilk andan beri düşünmeden duramıyorum. Ben çocukken hangi yalanlara inanmıştım yahu? Alın size, aklıma gelen ilk yalanlar...

"Tabağında yemek bırakma çocuğum, arkandan ağlar!" Ağlamadı namussuz pirinçler ve kıymalar.

"Hele bir 18 yaşına gel istediğini yaparsın." Ben de saf saf 18'den sonra evrim geçireceğimi sanmıştım... Yalan! 18 oldu, 28 oldu şimdi de 30! Hiçbir şey 'küt' diye değişmiyor hayatında. Bambaşka biri olmuyorsun öyle bir anda.

Alın size diğer yalan: "Evlilikler mutludur." Bütün çocukluğumuzda buna inandırılmaya çalıştık. Yalan! Külliyen yalan! Evlilikler genellikle sıkıcıdır, mecburcudur, rutindir ama asla yüzde yüz mutlu değildir.

"Beyaz atlı prens vardır, her gelin aşıktır, rüyalarının erkeğine kavuşmuştur, tek bir insana aşık olunur, bir ömür bu böyle sürer gider." Tabii. Kesinlikle bu, inandığım en büyük yalanlardan biri ve kendileri ömrümüzü yedi. Hâlâ bilinçaltımdan atamıyorum.

"Büyükler yalan söylemez, büyükler her şeyi bilir, sen de büyü anlarsın." E büyüdük ve anladık gerçekten. Büyükler daha sıkı yalan söylermiş, büyükler her haltı bilmezmiş, kahramanlar yokmuş. Çocuklar boşuna kandırılmış durmuş.

Hayaller aleminden bir yalan daha: "Mucizeler vardır." Hayır! Mucizeler yokmuş. Çok çalışmak, doğru yerde doğru zamanda bulunmak, acı çekmek, üzülmek, sürünmek, aklını kullanmak, daha çok çalışmak ve başarmak varmış. Evet, belki şans varmış ama mucize yokmuş. Bunlar ilk anda aklıma gelenler... Düşünüyorum, düşünüyorum çocukken inandığım hangi yalan gerçek olabilir bulamıyorum. Hadi Yılmaz Erdoğan, cevap için filmi bekliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA