Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Allah aşkına bırakın bu Maksim havalarını!

Valla çok sinirleniyorum, billa anlayamıyorum. Allah aşkına söylesenize sevgili okur, insan kendi değerini neye göre belirler? Bir kağıt parçasının üstündeki sıralamaya göre mi? Adının kaç puntoyla yazıldığına göre mi? Kimin onun üstünde ya da altında yazıldığına göre mi? Alkışlandığın kadar mı değerlisin? Yoksa kazandığın para kadar mı?

FİLMİN İLANI KRİZ YARATTI
Senin şu hayatta bir şampiyon olup olmadığını rütben mi belirler? Yahu nedir bizim değerimizi biçen? Nedir? Nedir? Baksanıza koskoca abilere, az sonra birbirlerine girecekler. Baksanıza siz şu mürekkep yalamış adamlara, bir film ilanından bile nasıl da gerildiler. Nasıl da cinleri tepelerine çıktı. Nasıl da kendilerini eksik hissettiler. Bilmeyenlere hadiseyi anlatayım... Yılmaz Erdoğan' ın son filmi 'Neşeli Hayat' Türk basın tarihinde bir ilke imza attı. Eleştirmenler de gündelik yaşam yazarları da herkes 'Neşeli Hayat'ı övmelere doyamadı. Görüşleri farklı, hayatta duruşları farklı, zıt kutuplardaki onlarca yazar-gazeteciden 'Neşeli Hayat' 10 üzerinden 20 puan aldı. Hal böyleyken de BKM ekibi 'Neşeli Hayat'la ilgili yazı yazan gazetecilerin ve izlemiş sanatçıların görüşlerini birer cümleyle alt alta toplayıp nefis bir ilan hazırlattı. Buraya kadar bir sorun var mı? E yok! Yani bize göre yok! Ama kendi değerini belirleme sıkıntısı yaşayanlara göre koskoca bir problem varmış meğer. Sinema Eleştirmeni Uğur Vardan ile SİYAD Başkanı Murat Özer ilanı görünce küplere binmişler. "Bizim adımız nasıl olur da dünkü çocukların altında yazar" krizine girmişler. Onlar 20 yıldır bu mesleği yapıyorlarmış, nasıl altta kalırlarmış.

BİRAZ RIZA OLABİLSENİZ...
Ah benim güzel abilerim ahhh! Şimdi siz içinize mi kapandınız, kalbiniz mi kırıldı, tavır mı koydunuz yani? Şimdi bir ilanla 20 yıllık kariyeriniz lekelendi mi yani? N'olur yapmayın. N'olur bu kadar küçük bir pencereden bakmayın hayata. Şu kokuşmuş, zavallı, eski kafalı, karaktersiz Maksim muhabbetlerini geri getirmeyin. Adınızın nerede, ne biçimde yazıldığı mı sizi büyük adam yapacak yoksa hayata karşı duruşunuz ve yaptığınız işler mi? Biz ne adı büyük yazan insanlar gördük de aslında bezelyeden daha küçüktüler. Üstelik bu yer kavgası 'Neşeli Hayat'ı izleyip anlamış insanlara hiç mi hiç yakışmıyor. Hayat güzeldir yeterince neşeliyse abilerim. Neşe nerede? E, taa içinizde abilerim... Biraz Rıza olabilirseniz, çok mutlu olacaksınız abilerim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA