Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sigarayı bırakırsanız neler olur neler

Tamam! Sinirlerim bozuluyor, ara sıra kavga çıkarmak istiyorum, aynı anda kahve, kola, su, ice tea ve yeşil çay içmek gibi tuhaf davranışlar sergiliyorum. Tamam! Elimi nereye koyacağımı şaşırıyorum, sabahları sersem sersem dolanıyorum ama yılmıyorum. Davamda emin adımlarla yürüyorum sevgili okur.

TİRYAKİNİN UMRU DEĞİL
Özetle; Sigara beni yakmadan, ben sigara yakmaya son veriyorum. Bu arada kendimi motive etmem lazım mı? Kesinlikle evet! Şimdi herkes bas bas bağırıyor ya; "Sigara öldürür", "Sigara intihardır", "Sigara yaşlandırır", "Sigara dişlerinizi sarartır", "Sigara akciğer kanserine sebep olur" falan filan diye. Gelin görün ki bir tiryaki için bütün bu korkutucu sözler fasa fisodur. Bu laflar tiryaki kişinin umurunda değildir. Yemeğin üstüne yakılan bir sigaranın, denize karşı tüttürülen bir sigaranın keyfini alan kolay kolay vazgeçemez, ta ki hayatı tehlikeye girene kadar. Bakın dün bir haber okudum, müthiş gaza geldim, siz sigaradan hâlâ kopamayan okurlarımla paylaşmayı bir borç bildim. 1 yıllık sigara parasıyla neler yapılabilirmiş biliyor musunuz?

DUBAİ VENEDİK LAPTOP
İşte liste; günde 7.5 liradan bir paket tüketiyorsanız eğer yılda 2 bin 700 liranız cebinize kalıyormuş. Bu da şu demek oluyormuş; kendinize sıfır kilometre motosiklet alabilirmişsiniz. Eskiyen beyaz eşyalarınızdan birini değiştirebilirmişsiniz. Hem kendinize hem eşinize laptop alabilirmişsiniz. 3G uyumlu cep telefonlarından çocuklarınıza-kendinize hediye alabilirmişsiniz. Evinize sinema sistemi kurup evde sinema keyfi yapabilirmişsiniz. Eğer çift olarak sigarayı bırakırsanız 1650 TL'ye Malta'ya, 1000 TL'ye Kahire'ye, 1500 TL'ye Duabi'ye, 1800 TL'ye Venedik'e gidebilirmişsiniz. Gerisini siz düşünün, zevkinize göre listeyi uzatın artık. Hadi gaza gelin. Yaşasın dumansız hava sahası! Yaşasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA