Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu kaçıncı Bedrettin?

"Dilen" buyurmuşlar, küçük Bedrettin dilenmemiş. Bayıltana kadar dövmüşler, boynuna çamaşır ipi geçirmişler, işkence etmişler... 5 yaşındaki Bedrettin kendinden geçmiş. Bir ağacın altında bulmuş çöpçü amcaları Bedrettin'i. Önce öldü zannetmişler, öylece bakakalmışlar... Sonra bir amca kendine gelmiş, gitmiş Bedrettin'e dokunmuş, bakmış, anlamış ki ölmemiş Bedrettin. Boynunda kanlı çamaşır ipi, soğuktan donmuş halde, yara bere içindeki bedeniyle bayılmış kalmış Haliç Köprüsü'nün bir yerinde. Herhalde dövüp dövüp atmışlar, çöp misali o yere.

OKU-GEÇ-İŞTE...
Çöpçü amcaları kapmış götürmüşler minik Bedrettin'i hastaneye. Yoğun bakıma almış doktor abileri. Çok üzülmüş hemşire ablaları... Ya annesi? Ya babası? Biraz kendine geldikten sonra çıkmış ortaya Bedrettin'in dramı. Babası dilenmediği zaman dövermiş onu, o gün yine dilenmeyince, birkaç kişi hakkından gelmişler, haddini bildirmişler işte. Annesine gelince, gittiğinde evlerine; "Cumartesi günü Zincilikuyu'da dileniyorduk, kayboldu" tek cevabı olmuş o annenin. Şimdi bu bildiğiniz bir üçüncü sayfa haberi değil mi? Yayın yönetmeni insafa gelirse birinci sayfaya da layık görülebilir tabii. Oku-geç işte. İki iç çek, üç "Offff"la, istersen bir de okkalı küfür salla. Hadi en kralından tepkili bir okuyucusun diyelim; gazeteyi fırlat, gözyaşlarını tutama, lanet et o ana babaya. Sonra? Sonra bitti işte, ne olacak ki.

ONUN GİBİ BİNLERCESİ VAR
Okudun bitti! Onca işin gücün var, başından dertler eksik olmuyor senin de, ödemelerin birikmiş, sevgilin terk etmiş, kredi kartı şişmiş falan filan. Peki ya Bedrettin ne olacak? Biz okuduk geçtik, üzüldük geçtik. Ya Bedrettin ve onun gibi binlerce çocuk ne olacak? Kim anlatacak Bedrettin'e, başına gelenlerin onun suçu olmadığını. Kim anlatacak ona, ana-babanın aslında böyle davranmayacağını. 'Sıcak yuva' nedir o nasıl bilecek, aile nedir nereden öğrenecek. Öğrenemeyecek... Peki, geleceği olacak mı Bedrettin'in. Şimdi yaşam mücadelesi verirken, başında dua edeni yok, geleceği ne model olacak ki? Sorarım size; büyüdüğünde nasıl bir adam çıkacak Bedrettin'den? Bunca itilmişlik, örselenmişlik, kötüye zorlanmışlık, ezilmişlik, sevgisizlik içinden nasıl bir insan çıkacak? 5 yaşındaki Bedrettin'e eğriyi doğruyu kim anlatacak? O umursamaz ana, o çocuğunu köle eden hain baba alın yazısı olmuş bir kere. Bedrettin ve onun gibi güzel çocukları kim kurtaracak, kim koruyacak? Anne gibi annelik, baba gibi babalık yapmayı beceremeyenlerin cezasını hakkıyla kim verecek? Aaa! Lütfen bana kurum isimleri saymayın, bana kanunlardan bahsetmeyin olur mu? Bizde çocuğun kıymeti, çocuğun hakkı hukuku yok! Olmadığını defalarca gördük... Bu kaçıncı Bedrettin yahu! Bu kaçıncı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA