Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Biri daha, şişman kadınlara laf atarsa...

Ben de ona bir kafa atacağım, o olacak! Bu ne ırkçılık, bu ne model sınıflandırma, bu ne şekilciktir, bıktık artık. Bir gün kafayı kalori hesabıyla yemiş kendini bilmez bir kadın çıkıyor, "Şişman kadın çirkindir" buyuruyor. Öbür gün, kilosundan dolayı bir kadın işinden oluyor. 'Şişman kadın seksi mi, değil mi?' tartışmaları falan yapılıyor. Sonra Abdurrahman Dilipak kişisi kalkıp, "Kilo alan kadınlar badi badi yürüyüp kocalarını kaybediyorlar, kadınlar öğle yemeği yemesinler, böylece hem zayıflarlar hem de kocalarına ekonomi olur" gibi bir demeç verebiliyor. Kimse karşındakini görüntüsüyle değerlendirirken utanmıyor, sıkılmıyor, dönüp aynaya bakmıyor. Ne kadar geçiciyiz, ne kadar şekildeyiz, ne kadar boş değerlerimiz var...

İNSANLIK KİLOYLA MI?
Sanki herkes 90-60-90'mış gibi, sanki dünyanın en önemli şeyi zayıflık-şişmanlıkmış gibi, sanki kimliğimizi kilomuz belirliyormuş gibi, sanki kadının ilk görevi incecik olmakmış gibi, sanki insanlık kiloyla ölçülüyormuş gibi... O kadar utanıyorum, o kadar mutsuz oluyorum, o kadar sinirleniyorum ki bu tip konuşmalar karşısında; saçlarım diken diken oluyor. Böyle laflar edenin kafasına en sağlamından patlatmak istiyorum. Yok yok bayağı dövmek istiyorum. 'Şiddete evet!' demek istiyorum. Sonra da bir ay boyunca bir odaya kapatıp zorla yemek yedirip onu şişmanlatmak istiyorum. Yetti mi? Yetmeeeez! Ardından şişman olarak onu sosyalleştireceğim tabii... Hem kadın hem şişman olsunlar da anlasınlar bakalım. Doğru düzgün kıyafet yapmazlar senin için, iş görüşmelerinde yeteneklerin gözardı edilir, sevgili bulmakta zorlanırsın. Sanki iyi şeylere layık değilsindir, zayıf kadınların göz süzmelerinden, dalgacı cümlelerinden fenalık geçirirsin, sanki 24 saat iğne batırıyorlardır vücuduna.

ŞİŞMAN KADIN SEKSİDİR
Öyledir sözler, öyledir gözler... Keşke yaşasalar da görseler bakalım, şu hain insanların yaşadığı dünyada şişmanlık nasılmış. Halbuki bilmez bu aymazlar, anlamaz bu gözleri tamamen kapalılar; şişman kadın da seksidir. Çünkü kadın; gülüşüyle, huyuyla, bakışıyla, aklıyla, konuşmasıyla, kalbiyle seksidir. Kadını kadın yapan bedeninin değil ruhunun inceliğidir. Off neyse, bakın yine sinir sahibi oldum. Siz beni anladınız sevgili okur. Vallahi şu şişman kadın muhabbetine Ebru Şallı ile mahkemelik oldum zaten, bu saatten sonra haklı davamda beni kimse durduramaz. Biri daha şişman kadınları aşağılamaya kalkarsa... Eh görür o zaman!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA