Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çete mete yok bebeğim!

Bi sakin olun yeğenim, gidin kendinize çay koyun. Hele bi soluklanın canım kardeşim. Efendim, son dönemin medya bilmecesi şu; kim kiminle çete kurmuş arayın, bulun! Ben ki hiç bu işlere bulaşmam, yazımı yazar hayatıma çekilirim, ben ki medya toplantılarından hazzetmem, ben ki kendi gazetemin özel davetlerine bile yedi senede toplasanız iki-üç kere katılmışımdır, ona rağmen bu gerginliğin ta göbeğinde buluveriyorum kendimi. Ooof çok sıkıldım yani.

DOSTLUK DENMEYEBİLİR AMA...
Bir çete derdidir, bir dedikodudur alıp gitmiş durumda. Millet işini gücünü yapacağına, kim kiminle görüşmüş, kim kiminle kahve-çay içmiş, kim kiminle yedi göbek öteden akrabaymış, kim kime twitter'dan mesaj yazmış derdine düşmüş. Diyelim yazında başka yayın grubundan bir köşeci hakkında övgü dolu sözler attırıyorsun, hooop! SMS'ler yağmaya başlıyor. Diyelim bir köşecinin köşeci arkadaşını eleştiriyorsun, küt(!) karşı cepheye geçmiş sayılıyorsun. Bu ne saçmalık yahu? Sadece kendi saf düşüncemizle yazı yazıp, kendi paşa gönlümüz için insanlarla konuşamayacak mıyız! İlla bi komplo teorisi... Güldürmeyin beni.. Evet! İnsanlar zaman zaman birbirlerine küsebilirler. Evet! Köşeci kardeşler, abiler-ablalar zaman zaman ayrı fikirleri savunup tartışabilirler. Evet! Bu kanlı tartışmanın kırkı çıkmadan buluşup karşılıklı çaylarını hüpletebilirler. Tamam! Bunun adına dostluk, kardeşlik denmeyebilir ama insanlar fikirlerinde ayrılıp, birleşebilirler. İnsanlar medeni medeni bir konu üzerinde görüş çarpıştırabilirler. İnsanlar kızabilirler, barışabilirler, küsebilirler, gülebilirler, partiler yapabilirler... Ama çete? Yok çete mete yeğenim.

KÖŞECİLİK BİREYSEL SPORDUR
Umut-Melis Alphan'ın başına örülmeye çalışılan çorap ne kadar sanalsa, bu çete durumu da o kadar sanal. Kimse bana kalkıp 'safını belirle' falan çekmesin. Saf maf yok! Benim kendimden başka tutacak safım da yok. Sözü edilen, şehir efsanesi haline getirilen gruplarla alakam da yok! Benim arkadaşlarımla, iki lafın belini bükebileceğim, bilgi alışverişi yapacağım insanlarla, yeni görüşlerle, beni besleyecek her türlü kişiyle alakam var. Bundan sonra da öyle olacak. Çetenizi yesinler. Korkmayın! Zaten ortada bir çete varsa üç vakte kadar dağılır. Köşeci aleminde herkes başlı başına bir çetecandır. Köşecilik bireysel bir spordur. O yüzden lütfen beni yormayın! Lütfen kafanızı bu işlerle sürekli meşgulde tutup, bipbip vermeyin. Biraz çalışın, biraz işinizi yapın e mi. Hafiyeliğin sonu yok, size de faydası yok zaten. En azından geceleri rahat uyursunuz, duvara yakın yürümekten kurtulursunuz. Çeteymiş... Peh!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA