Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

'Ejder Kapanı' üzerine notlar

Hemen peşin peşin görüş bildireyim; bence 'Ejder Kapanı' nefis bir film. Bir polisiye böyle mi çekilir? Evet! Aynen böyle çekilir. Yönetmen Uğur Yücel'e eğer kabul ederse, ayakta alkışlardan bir demet sunuyorum.

Uğur Yücel demişken, filmde Çerkez rolündeki Yücel, Robert De Niro ve Al Pacino karışımı bir performans sergiliyor. İnsan izlerken durup durup 'vayyy' çekiyor.

Akrep rolündeki müthiş adam Kenan İmirzalıoğlu yine yine yine olağanüstü bir performans sergiliyor. Kenan İmirzalıoğlu bu rollere çok yakışıyor, seyirciyi asla üzmüyor, elleri bomboş bırakmıyor.

Ha tabii iki yakışıklıyı karşılıklı izleme hayaliyle sinemaya koşan genç kızlar biraz hayal kırıklığına uğruyor. Neden? Çünkü Nejat İşler-Kenan İmirzalıoğlu sahneleri toplasanız çıkartsanız beş dakikayı geçmiyor.

Filmin kadın oyuncularına gelirsek, Berrak Tüzünataç makyajsız yüzü, abartısız oyunu ve en gerçeğinden sevişme sahnesiyle bütün kadın oyunculara selam çakıyor. Pavyon şarkıcısı Cavidan'ı canlandıran Ceyda Düvenci ise 'özel rollerin kadınıyım' diye bas bas bağırıyor. Tek sorun şu; senaryoda Cavidan karakterinin hakkının yenmiş olması. Cavidan'la Çerkez'in ilişkisi o kadar askıda kalıyor ki, keşke daha derin işlenseydi, keşke Cavidan bir görünüp bir kaybolmasaydı.

Çekimler, ışıklar, görüntüler, dekorlar, müzikler 10 üzerinden 10 alıyor.

'Ejder Kapanı' tansiyonu, zekice yazılmış senaryosu, oyuncuları ve yönetmeninin ustalığıyla soluksuz izlenilen filmler listesine giriyor. Bütün ekibi tebrik edelim mi o zaman? Ettim bile!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA