Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Taksim'in ortasında dayak!

Birileri birilerine meydan dayağı çekiyor, polisimizin eli armut mu topluyor? Rica edeceğim biri bana anlatsın! Cumartesi gecesi saat 03.30. Taksim meydanı tıklım tıklım. Meydan trafiği kilit. Biz üç arkadaş taksideyiz, eve doğru gitmeye çalışıyoruz. Meydandaki ışıklarda bekliyoruz.

BİR TANE POLİS YOK
Kafamı sola çeviriyorum; dört erkek kavga ediyor, bir kız ayırmaya çalışıyor. Kıyametler kopuyor. Herkes durmuş onları izliyor. Ağız dalaşı büyüyor, erkeklerden biri belinden kemerini çıkarıp savurmaya başlıyor. Sonra da karşısındaki çocuğu kemerle dövmeye... Ama ne dövmek. Naralar atılıyor, dayak atılıyor, çığlıklar atılıyor... Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor. Belli, kavga eden erkeklerde içki dozu aşılmış. Hatta başka şeyler bile kullanmış olabilirler. Eee? Eee'si polis yok! Cumartesi gecesi, Taksim'in en kalabalık, en olay potansiyeli yüksek gecesinde bir tane bile polis yok! Müdahale eden yok! Güvenlik sıfır! Bu serserilere 'Dur' diyen yok! Toplum huzurunu koruyan yok! Gelelim olaydan yarım saat öncesine; Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin sokağına... Arkadaşımızın barında oturuyoruz, önümüzden yüzü gözü kanlar içinde bir adam geçiyor, sonra bir daha geçiyor. Birileri yüzündeki kanı durdurmaya çalışıyor. Belli ki az önce kıyametler kopmuş, adam sıkı bir dayak yemiş. Ve fakat yine "Hop kardeşim ne oluyor?" diyen yok! Polis yok! Sivil polis yok! Kimseler yok!

SİZE SESLENİYORUM!
Millet birbirini boğazlıyor, kanlar akıyor, kemerler çıkıyor; eğlenmeye gelen vatandaşı koruyan, düzeni sağlayan kimsecikler yok! Neden? Biri çıksın bana açıklasın! Buradan yetkililere sesleniyorum; cevap bekliyorum! "Biz harika işler başardık, Taksim'i yeniden yarattık, Beyoğlu'nda güvenliği sağladık" demeçleriyle olmuyor. Hadi açıklama istiyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA