Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İstediğiniz trend olsun canım

Artık trend; kafana göre takılmak! Duyun sesimi, yormayın beni. Efendim her sezon başı gazeteler dergiler yazar. Her sezon başı telefonum çalar. Meraklısı birbirine yapılması gerekenleri, giyilmesi gerekenleri, içilmesi gerekenleri, gidilip teftiş edilmesi gereken yerleri anlatır durur. Tavsiyeler havada uçuşur. Köşecilik kontenjanından bana da sorulur; "Ayşanım, bu sezon neler moda olacak, hangi mekanlarda eğleneceğiz?" Ben de pırtlatırım üç beş trend. E görüyoruz, duyuyoruz, okuyoruz canım.

NİŞANTAŞI VE ASMALIMESCİT

Geçen hafta yine çaldı telefon, bu kez Milliyet'ten arkadaşımız Pelin soruyor bana trendleri. Uzun uzun anlattım derdimi. Sezon gelir güldür güldür, gel de trend beni güldür halimi. Pazar sabahı baktım, benim açıklamalar kuş gibi, ne anlatmak istediğim anlaşılıyor, ne kendi çapımda yaptığım espriler. Diyelim gecelerin adamı Onur Baştürk mekanları inci gibi dizerken, Oben Budak süet ayakkabıları överken benim tarafta güdük ve manasız bir tablo çıkmış. İyisi mi şunu enine boyuna çiziktireyim de bu yük omuzlarımdan kalksın sevgili okur. Şimdi bana arkadaş soruyor; "Sizce bu sezon İstanbul'da hangi semt yükselişte olacak?" Cevap; "Yüreğimin götürdüğü semt" kıvamında olunca kesmiyor, devam ediyorum; "Yani yok öyle bir şey, artık semt için değil mekan için gideceğiz gittiğimiz yerlere" Ama arkadaşım ısrarlı, ya benden bir semt adı alacak ya da karaları bağlayacak. Alsın o zaman. Diyorum ki; "Nişantaşı, Asmalımescit, Beyoğlu ve Cihangir yine popüler olur. Bebek gözden düşer." Soru 2: "Bu sezon hangi mekanlar konuşulacak, popüler olacak?" Cevap 2: Bu saatten sonra sigara içenler için ayrı yeri olan her mekan 1-0 galip başlar bu biiir. Lübnan mutfağı yükselişte. Al Jamal'den sonra Reina'da ve Hilton'da da Lübnan restoranları açılacak bu ikiii.

NE İÇECEĞİZ?
Artık aynı anda hem kafe hem bar hem restoran hem kulüp olan mekanlar tutmayacak. Tek tip mekanlar öne çıkacak. Konsept hadisesi sona erecek bu da üç! Geçen sene yurt dışından DJ getirip parti yapmalara doyamadılar. Bu sezon DJ partileri yemeyecek. Döört! Meyhaneler çıkışta. Çapamarka'nın Harbiye'de açacağı Rus meyhanesi Lüküs Saz'a dikkat! Emre Ergani'nin Akaretler'de açacağı şarküteri popüler olacak. Kanyon Wanna yine önde. Beni sorarsanız sadece çok sevdiğim bir yer olursa kalkar giderim. Ne yaptı? 5, 6, 7, 8. Soru 3: "Peki ne içilecek?" Cevap: Üzüm suyu! Şaka şaka. Haydi bu yıl narlı votka içelim arkadaşlar ho ho hoooo durumuna veda ettik çok şükür. Dünyada zencefilli içkiler pek popüler fakat passion fruit, narlar, acayip kuş kondurulmuş kokteyller yok! Bize dayatılmaya çalışılsa da gideri yok. Rakı, viski, bira, şarap gibi düz içkiler satacak. Tekirdağ'ın altın serisine bayıldım. İnşallah şu rose şarap furyası da son bulacak. Soru 4: "Hangi şarkıcılar ve şarkılar dinlenecek?" Cevap: Paşa gönlünüz ne isterse. İlle de bir cevap bekleniyorsa ne desem? Hah! Tarkan önde gider. Soru 5: "Hangi alışveriş merkezi öne çıkacak?" Cevap: Ben alışveriş merkezine gitmem. İlle de gideceksem sinemasını sevdiğimden Kanyon olur. Alışveriş yaptığım yerler bellidir, bu arada yerli genç modacıları merakla takip ediyorum" Ve bu sorular öylece arka arkaya devam etti sevgili okurlar. Şimdi lafı uzatmadan ana fikrime kavuşmak istiyorum.

YALIN OLSUN NET OLSUN
Benim aslında demek istediğim şu; mutlaka modada da eğlencede de müzikte de içkide de bu sezon bir şeyler öne çıkartılacak. Bu kanun sanki. Ve fakat artık "haydi trend geldi hanım, uymadan durmayalım" halleri bitti. Hepsini yaptık, koyun gibi güdüldük yetti. Misal "Tayt giyileee" buyurdular. Zayıfı, şişmanı bütün kadınlar taytlandık. Oldu mu? Olmadı. Misal "Nar suyu içelee" buyurdular, içtik sıkıldık. Müjdeler olsun devir 'bireysel takılma' devri. Takım ruhu sona erdi. Devir kendin için bir şeyler yapma devri. O ceketi giyiyorsam kendim için. O mekana gidiyorsam, beğendiğim için. O içkiyi içeceksem keyfim için. O albümü durmadan dinliyorsam canım çektiği için. Budur yani! Yalın olan, net olan, yormayan, kafa karıştırmayan, orjinallikten şaşmayan, hesabı kabartmayan müşteriyi kapar. Sokağa çıkmayanı, evindeki koltuğundan kaldırabilecek olan golü atar. Benim sevdiğim trenddir. Anlatabildim mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA