Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Alternatif yeni radarlar

Radar radar söyle bana... Neyi Ayşe? Neyi? E her şeyi güzel radarcık, her şeyi... Dünkü haberi okumadıysanız hemen aktarayım. Artık trafikteki radarlar, bildiğiniz gibi değil! 2012'den sonra olmayacak. Rusya'da açıklamışlar; buldukları yeni radar, seyir halinde giden otomobilin sürücüsünün alkollü olup olmadığını tespit edebiliyormuş. 2012 itibariyle Rus polisi bu yeni radarı yollarda kullanmaya başlayacakmış.

ENAYİLİK RADARI
Neymiş neymiş? Moleküler takipmiş. Radar kardeş durumu havadan kapacakmış. Bkz: Havadan alkol kapmak... O zaman benim yetkililerden bir ricam olacak. Hadi daha çok radarımız olsun. Hayatımız kolaylaşsın. Meselaaa...
Alışverişe kendini kaptırmışları durdurma radarı: Kredi kartı faturasını görünce vatandaş şok şok olmasın değil mi canım.
Aşk radarı: Âşık olduğumuzda biri bizi dürtmeli. Radar alarm vermeli. Çünkü insanoğlu genellikle ayrıldıktan sonra aşık olduğunu anlıyor. Ha bir de aynı radar karşındaki sana âşık mı değil mi onu da tespit ediversin de saf âşık duruma düşmeyelim. Hadi kuzum!
Enayilik radarı: İşte bu yüzde 100 hepimize yardımcı olacak bir radar. İyilikle enayilik arasındaki farkı bilemeyince başımıza neler geliyor neler. İyisi mi Ruslar el atmışken bir de 'enayilik radarı' yapsınlar. 'Bip an itibariyle enayisiniz. Bip biip'.
Ayrılık radarı: Diğer adı da 'Adam elden gitti gidiyor radarı'. Çoğumuz ayrılıkla burun buruna gelince şaşırıyoruz. Hiç beklemediğimiz anda gol yemiş hissine kapılıyoruz. İşin aslı başka tabii, göremiyoruz. İşte bu radar da bize ayrılık sinyallerini göndersin. Moleküler takip canım. Evliler ve gay'ler radarı: Bu radar da bekar kadınlar için olsun. Bir mekana girdiğimizde anında bize evli erkekleri ve gay'leri göstersin. Az kadının başı yanmamıştır. Kaç beğendiğim adam gay çıktı, saymadım sayamadım a dostlar.
Bu adam yaramaz radarı: Açıklamama gerek var mı? En kanka radarlardan biri olurdu kendisi.
Bu adamı kaçırma radarı: Bkz. yukardaki radar.
Yalancı radarı: Yakaladım seni. Yalancııı, yalancııı, sana kimse inanmaz.
Aldatılma radarı: Kocansevgilin eve geldi. Moleküler takip devreye girdi ve adamı döktü. "Dikkat dikkat" kocanız başka kadınla fingirdemiştir... Güzel iş mi? Bence süper. Radara yakalanmamak için abilerin atacakları taklalar daha da güzel, aile içi eğlence budur.
Patron zam yapacakyapmayacak radarı: Al sana hizmetin kralı. Boşu boşuna o zam konuşmasını hazırlamazsın, reddedilip morarmazsın. Belki de zammı havada kaparsın. Üşenmeyen kendi yeni radarlarını yazsın. Bir gün olur mu olur valla.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA